Silifkeliler 30 Kişilik İlk Hac Kafilesini Uğurladı

Silifkeliler 30 Kişilik İlk Hac Kafilesini Uğurladı

Silifke’den kutsal topraklara gidecek olan 30 kişilik ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı. Atatürk Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen tören Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Mustafa Turgut, hacı adaylarına seccade, tesbih...

Silifke’den kutsal topraklara gidecek olan 30 kişilik ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı.

Atatürk Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen tören Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Mustafa Turgut, hacı adaylarına seccade, tesbih ve Türk bayrağı bulunan çeşitli hediyeler verdi. İlçe Müftüsü Emin Yüksek ise hacı adaylarına yerine getirmek için gidilen mübarek yolda ibadetlerinin kabul olmasını dilerken, hacıların ibadet sırasında yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız, bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk günkü gibi tertemiz ve günahsız olarak dönme fırsatını yakalamış olacaklardır. Bu yolculuk sıradan bir yolculuk olmadığı gibi, bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak dünya Müslüman kardeşliğinin tadını sonuna kadar yaşayacağımız bir yolculuktur. Bu vesile ile dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olan bu yolculuğun, tüm hacı adaylarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bugünkü organizede emeği geçen Müftülük personelimize ve belediye personelimize canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Hacı adayları, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a, böyle anlamlı ve güzel bir hediyeden dolayı teşekkür ederek, "Başkanımızı kutsal topraklarda hatırlayacağız ve görevinde başarılı hizmetler gerçekleştirmesi için dualar edeceğiz. Katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz." diye konuştular. Hacı adaylarına yönelik hazırlanan uğurlama törenine İlçe Müftüsü Emin Yüksek, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Başkan Yardımcısı Zarif Korkmaz, hacı adayları, aileleri ve Müftülük personeli katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.