Silifke Belediyesi'nden ‘bonzai’ye Hayır’ Standı

Silifke Belediyesi'nden ‘bonzai’ye Hayır’ Standı

Silifke Belediyesi tarafından, şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Anıt Meydanı'na ‘Bonzai’ye Hayır’ standı kuruldu. Vatandaşları bireysel olarak ve ‘Bonzai’ye Hayır’ broşürleriyle bilgilendiren standı, Belediye Başkanı Dr. Mustafa...

Silifke Belediyesi tarafından, şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Anıt Meydanı'na ‘Bonzai’ye Hayır’ standı kuruldu. Vatandaşları bireysel olarak ve ‘Bonzai’ye Hayır’ broşürleriyle bilgilendiren standı, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut da ziyaret etti.

Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü personeli tarafından vatandaşlar gün boyunca bilgilendirilerek, özellikle gençlere madde bağımlılığı ve uyuşturucu maddelerin ne kadar tehlikeli olduğu anlatıldı. Standı ziyaret ederek, konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "İlçemiz genelinde başlatmış olduğumuz uyuşturucu maddeler ve özellikle bonzai kullanımına hayır çalışması kapsamında, vatandaşlarımızı broşür dağıtarak bilgilendiriyoruz. Son dönemde kullanımı hızla yayılan ve özellikle gençler için büyük tehlike olan bonzai adlı sentetik uyuşturucu madde yüzünden gencecik çocuklarımız ve gençlerimiz ölüyor.

İstiyoruz ki Türkiye genelinde bu bilgilendirmeler ve uyarılar daha geniş kapsamlı olarak yapılsın ve bu bonzai denen maddenin üretimi ve yaygınlaşması yasaklansın. Fakat hergün görsel ve yazılı basından okuyoruz. Türkiye’nin her yerinden daha çok genç yaşta öğrencilerimiz ve gençlerimiz yok olup gidiyorlar. İşte Silifke Belediyesi olarak, ilçemizde ve bölgemizde bu duruma sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız da. Tüm gençlerimize şunu demek istiyorum; damarlarımızdaki asil kanı kirletmeyin ve kirlettirmeyin." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut, çalışmaların devam edeceğini, ulaşabildikleri herkesi bilinçlendireceklerini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.