Siirt'teki Kasapların Sıkıntıları Tartışıldı

Siirt'teki Kasapların Sıkıntıları Tartışıldı

Siirt’te kasap esnafının sıkıntılarını tartışmak ve halka daha sağlıklı et sağlayabilmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. Siirt Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Belediye...

Siirt’te kasap esnafının sıkıntılarını tartışmak ve halka daha sağlıklı et sağlayabilmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. Siirt Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Yasan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, Belediye Zabıta ve Veterinerlik birim amirleri, Gıda ve Hayvancılık şube amirleri ve çok sayıda kasap esnafı katıldı.

Başkan Yardımcısı Yasan, toplantıda yaptığı konuşmada belediye yönetimi olarak şehirdeki konuyla ilgili diğer kuruluşlarla işbirliği içinde, halkın sağlıklı et yemesini sağlamak ve esnafının sıkıntılarının çözülmesine yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. Yasan, “Bu anlamda tüm kasaplarımızın sağlıklı ve sağlık koşullarına uygun et kesimi yapmaları, etlerin kurallara uygun olarak teşhir edilmesi ve tüm esnafların sağlık bilgisi kurallarına uyması gerekiyor. Belediye olarak, kaçak et kesimine ve etlerin sağlıksız ortamda teşhir edilmesine artık izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili olarak denetimlerimizi arttıracağız. Bu Siirt’teki kasaplarda sağlıksız bir şekilde teşhir edilen et görüntüleri, kentimize ve halkımıza yakışmıyor. Belediye olarak konuyla ilgili tüm birimlerimizle bundan sonra kurallara uygun yapılmayan kesim ve satışlara yönelik, yasaların verdiği yetki çerçevesinde gereğini yapacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından kasap esnafının soru ve önerileri alındı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.