Siirt’te Çıkan Olaylarda 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Siirt’te Çıkan Olaylarda 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Siirt’te, Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericilerin başlattığı olaylarda yaralanan 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kurtalan İlçe Belediyesine saldıran göstericiler, burada bulunan araçları ateşe verdi. Daha sonra...

Siirt’te, Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericilerin başlattığı olaylarda yaralanan 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kurtalan İlçe Belediyesine saldıran göstericiler, burada bulunan araçları ateşe verdi. Daha sonra polis panzerine ve belediye binasına molotof atan

göstericilere, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan olayda Yusuf Çelik, Necat Çelik, Cihan Talan, Bedriye Yılmaz, Hikmet Baydar, Mehmet Çiçek, Mehdi Erdoğan ve Cüneyt Yılmaz ile birlikte ismi tespit edilmeyen 9 kişi yaralandı.

Kurtalan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar daha sonra Siirt Devle Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Yusuf Çelik ve Mehdi Erdoğan hayatını kaybetti, ağır yaralanan BDP Kurtalan eski belediye başkanı Necat Yılmaz’ın oğlu Cüneyt Yılmaz ile birlikte ağır yaralanan 6 kişi yoğun bakım ünitesine alındı.

Polis ile göstericiler arasında sokak çatışması devam ediyor. İlçede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.