Sigaraya savaş açtı

Sigaraya savaş açtı

İşadamı Muzaffer Hançerli ortağı olduğu fabrikada sigara içen ve bu illetten kurtulmak isteyen 75 çalışanına yönelik ilaç tedavisi kampanyası başlattı. İlaç tedavisinin tüm masraflarını ise çalışanlar

İşadamı Muzaffer Hançerli ortağı olduğu fabrikada sigara içen ve bu illetten kurtulmak isteyen 75 çalışanına yönelik ilaç tedavisi kampanyası başlattı. İlaç tedavisinin tüm masraflarını ise çalışanlar değil şirket sağlıyor

 

KONTENSAN AŞ ortaklarından işadamı Muzaffer Hançerli'den örnek alınması gereken duyarlılık. Sağlık Bakanlığı’nın ‘Dumansız  Hava Sahası’ kampanyasına bir destek de Konyalı işadamı Muzaffer Hançerli'den geliyor. Ortağı olduğu fabrikada çalışan 214 personelinin yüzde 70'nin sigara içtiğini öğrenen Muzaffer Hançerli, sigarayı bırakmak isteyen fakat maddi imkansızlıktan dolayı gerekli tedaviyi göremeyen işçilerinin sigara illetinden kurtulmaları için tüm tedavi masraflarını karşılayarak, sigarayı bırakmalarını sağlıyor. Her bir çalışanın sigarayı bırakması için 3 paket ilaç tedavisi görmesi gerekiyor. Bir kutu ilacın fiyatı ise 186 TL. Hayırsever işadamı Muzaffer Hançerli öncülük ederek, 75 çalışanın üç aylık ilaç tedavisi için şirketten en az 25 bin TL para harcayacak.

SİGARA İÇİN ÇALIŞANIN 75'İ 'SİGARA BIRAKMA KAMPANYASINDA'

'KONTENSAN İçin Sigarayı Bırakma Vakti' kampanyasıyla sigara kullanan işçilerinin bu illetten kurtulmalarını amaçladığını belirten işadamı Hançerli, kendisinin de üniversite öğrencisiyle kullanmaya başladığı sigarayı 22 yıl kullandığını ve sigaranın ne kadar zararlığı olduğunu bildiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın Sigarayı Bırakma Kampanyası için büyük bir ilaç firmasının kendilerine gelerek sigara bıraktıran bir ilaç hakkında bilgi verdiğini belirten Hançerli, "İnsan sağlığını düşünerek iş yerimde sigara için çalışanların bundan kurtulmalarını amaçladım. Bunun üzerine fabrikamızda çalışan işçilerin yüzde 70'nin sigara kullandığını öğrendim. Çalışanlarımıza sigarayı bırakma kampanyası yapsak katılır mısınız dedik. İlk önce 214 çalışanımızdan 60'ı kampanyaya katıldı. Daha sonra bu sayı 75'e yükseldi" dedi.

'İLAÇ TEDAVİSİ GÖREN BİRÇOK ÇALIŞAN SİGARAYI BIRAKTI'

'KONTENSAN İçin Sigarayı Bırakma Vakti' kampanyasının 15 Ağustos 2011 tarihinde başladığını anımsatan Hançerli, "Şu an 75 çalışanımızın kullandığı ilaçların birinci kutuları bitti. Birçok çalışanımız kendi iradelerini de ortaya koyarak sigarayı bıraktılar. Şu an için sigarayı bırakamayan çalışanlarımızda içtikleri sigarayı bayağı azaltmış durumdalar. Çalışanlarımıza aldığımız ilaç hem sigarayı bıraktırıyor hem de tedavi ediyor. Mesela çalışanlarımızdan biri günde 2 paket sigara içerken ilaç tedavisi sayesinde artık 2 günde bir paket sigara içiyorlar. Umarım ilaç tedavisinin devam etmesiyle sigara illetinden temenni kurtulacaklardır. Sonuçta sigara insanın sağlığına çok büyük bir tehdit. Ayrıca çalışanlarımız günde bir paket sigara içse aylık en az 165 TL'sini buraya veriyor. Çalışanlarımızın ailelerinin rızıklarını buralara vermemelerini istiyoruz. Sigara kullanan insanlar ilk başta sigarayı yakın arkadaş gibi görüyor ama zaman ilerledikçe sigaranın kölesi oluyor" diye konuştu.

'TEK İSTEĞİN İŞÇİLERİMİZİN DUALARINI ALMAK'

Çalışanları için yaptığı sigara bıraktırma kampanyasında tek isteğinin işçilerinden hayır duaları almak olduğunu söyleyen Muzaffer Hançerli, umarım çalışanlar bu kampanyayı fırsat bilerek sigaradan kurtulmalarını ümit ediyor. Bu alanda ortağı olduğu fabrikada yaptığı kampanyanın diğer firmalara ve şirketlere örnek teşkil edeceğini de dile getiren hayırsever işadamı Muzaffer Hançerli, kendilerinin yürüttüğü bu kampanyayı birçok şirketin takip ettiğini sonuca göre bu şirketlerde kendi fabrikalarında bu tür kampanya yürüteceğini vurguladı.

KAMPANYA SAYESİNDE SİGARADAN KURTULUYORUZ

'KONTENSAN İçin Sigarayı Bırakma Vakti' kampanyası sayesinde sigara illetinden her geçen gün kurtulduklarını söyleyen kampanyaya katılan sigara içenlerden İsmail Demircan isimi fabrika çalışanı, ilacı yaklaşık bir aydır kullandığını aktararak, "İlaç etkisini göstermeye başladı. Ben günde en az 2,5 paket sigara içiyordum. Ancak ilaç ve kendi iradem sayesinde daha bir ay geçmeden 2 günde 1 paket içer oldum. İlaç tedavisi sayesinde bu sigara illetinden kurtulacağım. Bize böyle bir imkan sunduğu için işverenimiz Muzaffer Hançerli beye çok teşekkür ediyoruz. Yaptığı çok güzel bir hizmet" ifadelerini kullandı.

Hasan Çınar isimli bir diğer çalışan ise, "Ben kampanya sayesinde ilacı bıraktım. Kampanyaya Ramazan ayının ortasında başlamıştık. Şu an hiç sigara içmiyorum ve çok rahatım. Sigaraya verdiğim para da cebimde kalıyor. Tüm sigara içenlerin bundan kurtulmaları gerekiyor. Bize sigarayı bırakmamız için ilaç alarak ve böyle bir ortam sağladığı için şirketimizin sahiplerinden Allah razı olsun" dedi.

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.