"Sigara ile toptan mücadele etmeliyiz"

"Sigara ile toptan mücadele etmeliyiz"

31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla gazetemize açıklamalarda bulunan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, “Sigaraya karşı tüm kurumlarımızla ortak bir mücadele vermeliyiz” dedi.

Son zamanlarda çocuk ve gençlerde sigara kullanımının artış gösterdiğini belirten ve bu konuya gereken önemin verilmesinin şart olduğunu kaydeden Başkan Kadir Dikici, “Eldeki veriler ülkemizde sigara kullanımının çocuklarda ve gençlerde arttığı yönde. Bu konuyu dert edinip gerekli tedbirleri almak zorundayız. Sigarayla mücadele konusunda Cumhurbaşkanımızın önemli çalışmaları var. Bu çalışmaların tüm kurumlarımızla ortak bir şekilde yürütülmesi gerek” şeklinde konuştu.

3-10-1280x790.jpg

BELEDİYELER KONUYA EL ATMALI

Sigara ile olan mücadelede belediyelerin de çalışmaları yapmalarının gerekli olduğunun altını çizen Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Belediyelerimizin sosyal sorumluluk adına bu konuyu işlemeleri lazım. Her kurum gerekli çalışmaları yapmalı fakat özellikle belediyelerimiz bu konu ile alakalı çalışma yapmak zorunda. Sigara içmek, insanda ölümcül bir tahribat bırakır. Korona için başlatılan mücadele sigara için çok daha önce başlatılmalıydı. Sayın Cumhurbaşkanı her fırsatta sigarayı bırakın derken, belediyelerden bu konuda tek kelime bir ifade yok. Belediyelerin de kampanyalar yapması gerekir. Belediye başkanlarımızı sigara ile mücadelemize davet ediyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.