Sierra Leone'de Ebola Taraması İçin 3 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Başladı

Sierra Leone'de Ebola Taraması İçin 3 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Başladı

Sierra Leone'da Ebola virüsünü kontrol altına almak ve yeni hastaları tespit etmede sağlık ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için kararlaştırılan 3 günlük sokağa çıkma yasağı başladı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 6 milyon nüfuslu...

Sierra Leone'da Ebola virüsünü kontrol altına almak ve yeni hastaları tespit etmede sağlık ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için kararlaştırılan 3 günlük sokağa çıkma yasağı başladı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 6 milyon nüfuslu ülkedeki yasağın 07.00-19.00 saatleri arasında olacağını duyurdu.

Ebola'dan en çok etkilenen ülkelerden Sierre Leone'da 30 bin kişilik ekipler ev ev gezerek hastaları tespit etmeye ve hijyen için sabun dağıtmaya başladı.

Öte yandan karantina merkezlerinde insanların açlıktan ölmesi ve hastalığın çaresinin olmaması gibi faktörlerden dolayı halk sevdiklerini doktorlara teslim etmemekte direniyor. Virüsün etkisinde olan Gine'de kaçırılan 8 sağlık çalışanı ve bir gazetecinin cesedinin bulunması durumun ciddiyetini gösteriyor. Gine'de en son Salı günü de köylüler sağlık ekiplerine saldırmıştı.

Yerel medyaya yansıyan haberlerde, köylülerin sağlık ekiplerinin niyetine güvenmeyerek evleri gezenlere saldırdıkları için Ebola ile mücadelenin zorlaştığı yazılıyor.

Tedavisi bulunmayan Ebola virüsünden dolayı şu ana kadar toplam 2 bin 600'den fazla insan hayatını kaybetti. Sokağa çıkma yasağı uygulanan Sierra Leone ise yaklaşık 550 kayıp verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.