Konya’nın o ilçesi çifte bayram sevinci yaşadı!

Konya’nın o ilçesi çifte bayram sevinci yaşadı!

Yıllardır su sıkıntısı yaşayan Ahırlı İlçesi, Çayır Mevkiinde 205 metre derinlikte bulunan ve saniyede 16 litre akan içme suyu kaynağı ile 30 Ağustos’ta çifte bayram sevinci yaşadı.

Ahırlı ilçe genelinde özellikle evlerdeki çeşmelerden oldukça sağlıksız akan su sorunun gündeme getirilmesinin ardından başlatılan çalışmalar nihayet olumlu sonuçlandı. İlçe Merkezi’ne bağlı Çayır Mevkiinde yaklaşık bir ay önce başlatılan sondaj çalışmalarında 160 metresi kayalık zemin olmak üzere 205 metre derinliğe kadar inilerek ilçe merkezinin sorununu ortadan kaldıracak suya ulaşıldı. Ahırlı İlçe Belediye Başkanı Ali Üzlük, ulaşılan su miktarının saniyede 16 litreye ulaştığını ifade ederken ilçe merkezinin oldukça sağlıklı bir suya kavuştuğunu ifade etti.

whatsapp-image-2024-09-01-at-10-47-02-2.jpeg

Üzlük, “Sorunun ortaya çıkmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve KOSKİ Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Demir ile yapılan görüşmelerin ardından ilçemiz çayır mevkiinde başlatılan sondaj çalışmaları neticesinde nihayet 205 metre derinlikte oldukça sağlıklı olan ve saniyede 16 litre akan suya kavuştuk. Gerekli teknik ve tahlil çalışmalarının tamamlanmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bulunan su ilçe su depomuz aracılığı ile tüm evlere ulaşmaya başladı.

whatsapp-image-2024-09-01-at-10-47-02-1.jpeg

Bulunan bu su İlçe Merkezinin yanı sıra ilk etapta yakın mahallelerimizde de yaşanan soruna da bir nebze olsun çözüm olacak. Diğer mahallelerde de yaşanan sorunun tamamen ortadan kalkması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonra ki hedefimiz yine Büyükşehir Belediyemiz ve KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile alt yapı çalışmalarını tamamlamak. Ancak burada tüm ilçe halkımıza da seslenmek istiyorum. Bir süre önce yaşadığımız sorunu unutmayalım. Bunun için suyumuzu israf etmeden kullanmak hepimizin en önemli görevi olmalı” dedi.

whatsapp-image-2024-09-01-at-10-47-02.jpeg

Konuşmasının sonunda emeği geçenlere de teşekkür eden Üzlük, “Sorunun gündeme gelmesinin ardından yaptığımız görüşmelerde bizlere her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, KOSKİ Genel Müdürümüz Ahmet Demir’e, Genel Müdür Yardımcımız Murat Erdoğan’a tüm ilçe halkı adına şükranlarımı sunuyorum

Ayrıca sorunun giderilmesi için büyük gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Tevfik İnce’ye, Belediye Meclis Üyelerimize 40 gün boyunca gece gündüz demeden çalışan KOSKİ İlçe Sorumlusu arkadaşlarımız Ercan Altunbaş’a Ali Altuner’e ve tüm KOSKİ ekibine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.