Sıcaklar sürecek

Sıcaklar sürecek

Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olduğu şu günlerde uzmanlar vatandaşlara öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor. Konya’da önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor

Yaz sıcaklarının hissedildiği şu günlerde yağışlı havanın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması sebebiyle güneşten korunmak gerekiyor. Sıcak havanın etkisini devam ettireceğini belirten Meteoroloji Konya 8. Bölge Şube Müdürü Hamit Ekşi, “Hava tahminlerine göre önümüzdeki günlerde sıcaklıklar 36 dereceyi bulacak. Yapmış olduğumuz gözlemlere göre önümüzdeki 5 günün hava tahminleri şu şekilde; 9 Temmuz Pazartesi en yüksek sıcaklık 34, en düşük sıcaklık 20 derece.  10 Temmuz Salı günü en yüksek sıcaklık 35, en düşük sıcaklık 20 derece.  11 Temmuz Çarşamba günü en yüksek sıcaklık 35, en düşük sıcaklık 21 derece. 12 Temmuz Perşembe günü en yüksek sıcaklık 33, en düşük sıcaklık 21 derece. 12 Temmuz Cuma günü en yüksek sıcaklık 33 derece, en düşük sıcaklık 22 derece” dedi.

MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Konya’da yağış beklenmediğini söyleyen Ekşi, “Önümüzdeki günlerde yağış gözükmüyor. Bu hafta sıcaklıklar etkisini göstermeye devam edecek” sözlerini kullandı.  Aşırı sıcaklıklardan korunmanın önemine vurgu yapan uzmanlar ise vatandaşlara şu uyarılarda bulunuyor: “Günün en sıcak saatleri olan 11:00-16:00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamalı, dışarıda çalışanlar güneşin altında korumasız kalmamalı. Aşırı hareketlerden kaçınılmalı, sıklıkla tuz içeren sulu gıdalar alınmaya dikkat edilmeli. Beden ısısının 36,5 dereceyi geçmemesi için temkinli olmakta fayda var. Sıcaklıkların yüksek olduğu havalarda bedenin dışarıya hava atması zorlaşır. Bu sebeple sıcak havalarda kıyafet seçimi çok önemli. Koyu renk kıyafet tercih edilirse sıcaklığı üzerinize çekersiniz. Bunun için açık renk kıyafetler tercih edilmeli. Açık renk kıyafetler sıcak havalarda daha rahat gezmenize olanak sağlar. Aynı zamanda bedenin ısıyı atmasını da kolaylaştırır.”

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.