Sıcak bir aş, gülen bir yüz

Sıcak bir aş, gülen bir yüz

Çumra Kaymakamlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen Aşevi, günlük yüzlerce ihtiyaç sahibine sıcak aş imkanı sunarken güler yüzlü personeli ile vatandaşların hem dualarını hem gönüllerini alıyor.

Uzun yıllardır Çumra’da hizmet veren aşevinin önemli bir kesime hitap ettiğini ifade eden Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı, aşevinin ilçede büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Yazıcı, “Aşevimizin faaliyette olması her gün yüzlerce vatandaşımızın yüzlerinin gülmesine vesile oluyor. Her gün 80 aile buradan günlük sıcak yemek alıyor. Bunun yanı sıra Çumra tarımında çalışmak üzere başta Urfa olmak üzere doğu illerden 16 yıldır düzenli olarak gelen ailelerin eğitim gören çocukları ve ihtiyaç sahipleri de bizim aşevimizden faydalanıyor. Bu bizim için çok önemli bir proje” dedi. Eğitim döneminin başlaması ile taşımalı sistemle okula giden ihtiyaç sahibi öğrencilerin de aş evinden faydalanması ile bu rakamın bine ulaştığını dile getiren Yazıcı, “İlçede uzun yıllar eğitim veren Hürriyet İlköğretim Okulu’nun yenisinin yapılmasının ardından boşa çıkan binayı aşevi olarak düzenledik. Ancak mevcut bina yeterli gelmiyor. Bunun için alt katı aşevi üst katı şefkat evi olan ve daha geniş bir kesime hitap etme potansiyeline sahip bir proje hazırladık. Bunun için devletimizin yanı sıra hayırsever vatandaşlarımızın desteklerine ihtiyacımız olacak” diye konuştu.
Uzun yıllardır Çumra Aşevi’nin sorumluluğunu üstlenen Gıda Mühendisi Tuğba Şenoğlu'da, insanlar ile bu şekilde bir diyalog içerisinde olmanın kendisine huzur ve mutluluk verdiğini ifade etti. Şenoğlu “Aşevinde günlük 80 kişilik yoksul ve yaşlı kesime sürekli yemek veriyoruz. Bunun haricinde okulların açık olduğu dönemde taşımalı sistemle okuyan öğrencilerimize, yaz döneminde çadır kentte bulunan öğrencilerimize ve tarım döneminde kaymakamlığımız ve vakfımız bünyesinde çalışan personelimize de her gün üç çeşit yemek veriyoruz. Aşevimizin tüm giderleri kaymakamlık tarafından karşılanıyor” dedi.
Mezun olduktan sonra ilk iş yerinin Çumra Aşevi olduğunu da belirten Şenoğlu, “Burada çalışmak gerçekten gönüllülük ister. Birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarımız benimle aynı düşüncede. Böylesine uyumlu ve güleryüzlü bir ekip ile bize gelen insanlarımızın karşısında olmak onları çok mutlu ediyor. İhtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesi de bizleri sevindiriyor. Hem maddi hem de manevi olarak burada çalışmak benim için çok önemli. Bizlere ilgi ve alakanın olduğu sürece en iyi ve en kaliteli hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.