Sgk'nın İnsansız Hizmet Noktası, Bilişim Zirvesi'nde Görücüye Çıktı

Sgk'nın İnsansız Hizmet Noktası, Bilişim Zirvesi'nde Görücüye Çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeni uygulamaları arasında yer alan İnsansız Hizmet Noktası, 2013 ICT Summit Bilişim Zirvesi'nin düzenlendiği İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde görücüye çıktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeni uygulamaları arasında yer alan İnsansız Hizmet Noktası, 2013 ICT Summit Bilişim Zirvesi'nin düzenlendiği İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde görücüye çıktı.

İnsansız Hizmet Noktası’nın açılışı ve tanıtımı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan tarafından yapıldı. “Değişimi hisset, Dönüşüme ortak ol” anlayışıyla, İnsan odaklı projelerle vatandaşın hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan SFG hizmeti 7 gün 24 saat vatandaşın ayağına götürmeyi hedefliyor. İnsansız Hizmet Noktası, vatandaşın kolay erişebileceği şekilde çeşitli merkezlerde hastane, alış veriş merkezleri, metro, üniversiteler, kaymakamlık binalarının bahçeleri, organize sanayi bölgeleri gibi yerlere yerleştirilecek. Bu ilk prototipte verilecek hizmetlerde vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu konulara öncelik veriliyor.

İnsansız Hizmet Noktasında e-devlet uygulamalarına paralel olarak, Alo 170'den bilgi alınabilecek, başvuru yapılabilecek, sonuçlarını resmi evrak çıktısı olarak alınabilecek, sağlık aktivasyonu yaptırılabilecek, kredi kartları ile sigorta primlerini ödenebilecek. İnsansız Hizmet Noktası 7gün 24 saat hizmet verecek.

Interpromedya tarafından Vodafone ana sponsorluğunda 24-26 Eylül 2013tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’ndedüzenlenen Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının en büyük iş ve teknoloji buluşması ICT Summit NOW BilişimZirvesi’13, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla açıldı. Çelik, zirvede SGK İnsansız SosyalGüvenlik Hizmet Merkezi'nin tanıtım toplantısını da gerçekleştirdi. SGK’nın yeni hizmeti hakkında görüşlerini bildiren Çelik, “SGK’nın bu uluslararası etkinlikte yer almasıoldukça anlamlı. Geliştirdiğimiz hizmet ve teknolojilerin uluslarası arenaya aktarılması açısından bu etkinlik bir ufuk oluşturacaktır. Teknolojilerimizinve birikimlerimizin farklı ülkelere aktarılması sadece kurumumuz değil, ülkemiziçin de önemli.” dedi.

Zirve, 3 gün boyunca 25 farklı konferans ve forumkapsamında,150'ye yakın panel,oturum ve sunumda 16 ülkeden (ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre,Lüksemburg, Romanya, Arnavutluk, Suudi Arabistan, Yemen, Bangladeş, Uganda,Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Güney Kore’den) 340'ınüzerinde konuşmacı ve 6 bini aşkın katılımcıyı buluşturuyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.