Seyit Torun Konya'da konuştu: Yurt sorunu çözülmeli

Seyit Torun Konya'da konuştu: Yurt sorunu çözülmeli

Konya’da konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, öğrencilerin yurt sorunlarının hala çözülmediğine dikkat çekerek, "Ev kiraları inanılmaz zamlandı. İktidar hiç kimseyi düşünmüyor" dedi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Antalya Milletvekili Cavit Arı ile birlikte Konya'ya gelerek, CHP Konya İl binasında siyasal gelişmeler ve Türkiye gündemiyle ilgili bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısı öncesi konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, "Partimiz CHP Yerel Seçimler Heyeti Konya'ya geldi. Herkes sorunlarını anlatmak için partimizi geldi. Ülkemizin sorunları giderek artıyor. Çiftçilerimiz borçlarından dolayı zor anları yaşıyor. Borç içinde yaşamaya çalışıyor. Tuzlukçu Belediyemizi ziyaret edeceğiz. Belediyelerimizin imkanları az olmasına rağmen, güzel işler yapıyorlar. Halkımızda bundan çok memnun" dedi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ülke genelinde belediyeleri ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldıklarını belirterek, "Konya'da bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Birçok belediyeyi ziyaret ederek, sorunlarını dinliyoruz. Tuzlukçu Belediyemizi de ziyaret edeceğiz. Covit sürecinde belediyelerimiz vatandaşlarımızın yanında durarak sorunlarını çözdü. Tarımda da yine çiftçilerimizin yanında yer alan belediyelerimiz, inanılmaz bir katma değer oluşturdu. Tarım Bakanlığının yapması gereken Tarım Çalıştayını biz yapacağız. Üstelik Tarım Bakanlığının yapmadığını belediyelerimiz yaptı. İktidarın ayrıştırıcı anlayışıyla karşı karşıya kalıyoruz. Kendi belediyelerine yüzde 90 veren iktidar, bizim belediyelerimize yüzde 10 veriyor. bu davranış bir haksızlıktır. Bizim belediyelerimiz halkımızın kaynaklarını habe etmediği gibi, çalınmasına da izin vermiyor. İktidarı buradan uyarıyoruz. Ülkemizdeki bütün belediyelerimizde kesinti yapmasınlar. Rahat bir nefes alarak hizmetlerini yerine getirsinler" diye konuştu.

GENÇLERİMİZİN BİRLİK VE

BERABERLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Gençlerin eğlencelerinin yasaklanmasının karşısında olduklarını kaydeden Seyit Torun, "Gençlerimizin eğlencelerine ve festivallerine yasak getirilmesi yanlıştır. Gençlerimizin bu etkinliklerine izin verin. Onların birlik ve beraberliği çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Seyit Torun, öğrencilerin yurt sorunlarının hala çözülmediğine dikkat çekerek, "Bugüne kadar öğrencilerimizin yurt sorunlarını niye çözmediniz? Ev kiraları inanılmaz zamlandı. İktidar hiç kimseyi düşünmüyor. Belediyelerimiz öğrencilerimizin yurt sorunlarını çözmek için elinden geleni yapıyor. Dış politikada bir ülkenin omurgasıdır. İstediğini yapamazsınız. 4 milyon Suriyeli ülkemizde, şimdi çıkıyorsunuz Esat'la hiç bir sorunumuz yok diyorsunuz. Öyle ise ülkemizin kaynaklarını niye Suriyeliler için harcadınız. ülkemizin vatandaşlarını ayırarak bu ülke yönetilemez. Oysa Belediyelerimiz herkesi ayırt etmeden hizmet veriyor. Yangınlarda kendi sorumluluğunuzu belediyelere yüklüyorsunuz. Bu anlayışı asla kabul etmiyoruz. Önümüzdeki seçimlerde halkın iktidarını kuracağız" dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.