Türkiye'nin en meşhur AVM'si kapanıyor! Gerekçesi çok farklı

Türkiye'nin en meşhur AVM'si kapanıyor! Gerekçesi çok farklı

Türkiye tarihindeki en meşhur AVM'lerden birisi kapanıyor. Söz konusu kararın gerekçesi belli oldu.

Türkiye'de çok sayıda AVM faaliyet gösteriyor. Bunlardan en bilindik olanı kapanıyor. Kapanmaya gösterilen gerekçe ise çok farklı. İstanbul'un Le­vent semtinde yer alan Sapphire AVM kapanacak. Kiler Holding'ten alınan bilgiye göre AVM bölü­mü içinde tadilatın tamamlandı. Ofis kiralamalarının yaklaşık bir ay başlaması öngörülüyor.

avm2.jpg

GÖKDELEN 262 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

İstanbul'un 4. Levent semtinde bulunan Sapphire, 262.5 metre yüksekliği ile İstanbul'un da en yüksek binaları arasında bulunuyor. Sapphire, konut, AVM, seyir terası kullanımlarının bir arada yer aldığı karma bir proje olarak tasarlanmıştı. Bina 10 bodrum ve yerüstünde 56 kattan oluşuyor.

avm-1.webp

HALKBANK'TAN GERİ ALMIŞLARDI

Sapphire AVM, borçları karşılığında 2019 yılında 100 milyon dolara Halkbank’a satılmış, 2021’de ise 48 milyon dolara yine Kiler Holding tarafından geri alınmıştı. Geçtiğimiz yıldan bu yana da AVM’yi ofise dönüştürmek isteyen Kiler Holding, kiracı markalar ile görüşerek yollarını ayırmış, ocak ayı itibari ile Sapphire’deki AVM'yi kapatmıştı. Şirketin Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınla­dığı 2023 yıl sonu gay­rimenkul değerleme raporuna göre, Sapp­hire AVM'nin değeri 2 milyar 411 milyon 324 bin TL.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.