Seyhan Nehri'nden Çıkarılan Atıklar Şaşırttı

Seyhan Nehri'nden Çıkarılan Atıklar Şaşırttı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Nehri’nde genel temizliğe başladı. Nehirden, daktilodan televizyona kadar bir çok atık madde çıkarıldı. Seyhan nehir yatağındaki su miktarı, eski barajdan itibaren sıfır seviyesine düştü. Belediye...

Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Nehri’nde genel temizliğe başladı. Nehirden, daktilodan televizyona kadar bir çok atık madde çıkarıldı.

Seyhan nehir yatağındaki su miktarı, eski barajdan itibaren sıfır seviyesine düştü. Belediye ekipleri, su miktarının azalmasını fırsat bilerek genel temizlik çalışması başlattı. Nehirde bir süre önce yüzeysel temizlik gerçekleştirdiklerini, suyun yukarıdaki barajlarda tutulmasını fırsat bilerek genel temizlik çalışması başlattıklarını kaydeden Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, Temizlik Şube Müdürlüğü ve Park Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün desteğiyle temizlik ve düzenleme çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

NEHİRDEN ÇIKAN ATIKLAR ŞAŞIRTIYOR

Nehirden çıkarılan atıkların, Temizlik Şube Müdürlüğü’nün araçlarıyla geri dönüşüm tesislerine gönderildiğini belirten Mehmet Çelebi Akkuş, koltuk, televizyon, pet şişe, poşet, ömrünü tamamlamış lastik, daktilo, elektrikli ve elektronik eşyalar gibi atıklara rastladıklarını kaydetti. Akkuş “Temizlik bir hafta sürecek. Su seviyesi yükselene kadar işleme devam edeceğiz. Yol Müdürlüğü’ne bağlı iş makineleri boş olan nehir yatağına inerek sazlıkları, tepeleri ve birikintileri düzenliyor.” dedi.

GONDOL MARİNA İNŞAATI SÜRÜYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Uslu da temizlik ve düzenleme çalışmalarıyla eş zamanlı olarak Gondol Marina inşaatının sürdüğünü, 4 gondolun halka ücretsiz olarak daha temiz bir marinayla hizmet vereceğini açıkladı. Mehmet Uslu, “Suya atık çöp atılmaması konusunda vatandaşımızdan duyarlılık bekliyoruz. Atıklarla ilgili 153 aranarak belediye görevlilerine bilgi verilebilir. Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Adana için çevreye, doğaya sahip çıkalım.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.