Seyahatlerde Konyalının öncelikli tercihi belli oldu

Seyahatlerde Konyalının öncelikli tercihi belli oldu

Kurban Bayramı'nı sevdikleriyle geçirmek ve tatil yapmak isteyenlerin yoğun talebi nedeniyle otobüs ve tren biletleri tükendi. Konyalının öncelikli tercihi, daha ucuz ve hızlı olması nedeniyle yüksek hızlı tren oldu

Bayrama sayılı günler kala Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletleri tükendi. Otobüs biletleri ise tükenmek üzere.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından otobüs firmaları çalışmalarını hızlandırdı. Yoğunluktan ötürü bazı otobüs firmaları, Kurban Bayramı önü ek seferler koydu. Konya Otogarı'nda ise hareketlilik arttı. YHT bileti bulamayan ve uçak biletlerini de pahalı bulan vatandaş, şehirlerarası yolculuk için otobüsü tercih etmek zorunda kaldı. İnternet üzerinden bilet alanlar kadar, otogardan da bilet temin eden vatandaşlar oluyor. Döviz kurundaki hareketlilikten, mazot fiyatlarındaki artışlardan ötürü otobüs biletlerine de zam geldi.

4-1-16.jpg

KONYA-İSTANBUL ARASI YOLCULUK İÇİN YHT DAHA ÇOK TERCİH EDİLDİ

Konya-İstanbul arası yolculuk için vatandaşlar daha çok YHT'yi tercih ediyor.

Yolculuğun daha kısa sürmesi, bilet fiyatının otobüs ve uçağa göre daha ekonomik olması, vatandaşı hızlı trene yönlendirdi. YHT, Kurban Bayramı seyahati için bilet satışlarını 20 gün önceden satışa çıkardı. Biletler, satışa çıkar çıkmaz tükendi. Konya- İstanbul (Söğütlüçeşme) arası bilet fiyatı 306 TL'den, Konya-İstanbul (Bakırköy) 330 TL'den satışa çıktı.

KONYA-İSTANBUL ARASI YHT'YE EK SEFER KONULDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesinde yolcu taleplerinin karşılanması için trenlerde 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildiğini söyledi. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul ve Ankara-Sivas arasında toplam 24 ek hızlı tren seferi düzenleyeceklerini belirten Uraloğlu, söz konusu hatlarda belirlenen tarihlerde işletilecek ilave seferle 10 bin 152 kişilik ek kapasite sağlanacağını ifade etti.

OTOBÜS BİLET FİYATI SON 7 AYDA 80 LİRA ZAMLANDI

Konya-İstanbul arası otobüs bilet fiyatı ise 500 liradan başlıyor. 6-7 ay önce iki şehir arası bilet fiyatı 420 TL'idi. Uçak bilet fiyatı ise havaalanına göre değişiyor. Sabiha Gökçen Havalimanına uçak bileti 609 liradan, İstanbul Havalimanına da 778 TL'den başlıyor.

4-3.png

Konya-Antalya arası otobüs bilet fiyatı, 280 TL ile 320 lira arasında değişiyor. Konya-İzmir arası otobüs bilet fiyatı 320 ile 380 TL arasında değişiyor. Konya-Ankara arası otobüs bilet fiyatı da 160 TL'den satışa sunuluyor. 6-7 ay önce iki şehir arası otobüs bilet fiyatı 130 TL'idi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.