Seyahat Acentelerini İflas Korkusu Sardı

Seyahat Acentelerini İflas Korkusu Sardı

Almanya'da urizm alanında faaliyet gösteren seyahat acentelerini yüksek ticaret vergilerinden dolayı iflas korkusu sardı.

Almanya'da urizm alanında faaliyet gösteren seyahat acentelerini yüksek ticaret vergilerinden dolayı iflas korkusu sardı. Sektörün önde gelen şirketlerinden TUI, bazı acentelerini yurtdışına kaydıracağı yönünde sinyal verdi.

Almanya'da beş yıl önce ticaret vergisinde yapılan reformla kiralanan emlakların kazançlarının yarısının da vergiye tabi tutulması ödenecek vergi miktarını artırdı. Seyahat acentelerinin ek ticaret vergisi ödemek zorunda olduğu ve bu nedenle iflas ve işten çıkarma dalgaları beklendiği ifade edildi.

Alman Seyahat Birliği Derneği (DRV), 2008 yılından itibaren geriye dönük olarak ödenecek vergilerin toplam tutarının 1,4 milyar Euro olduğunu hesapladı. DRV başkanı Jürgen Büchy, orta sınıf işletmelerin kapanması ve on binlerce çalışanın işten çıkarılması tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi. TUI şefi Friedrich Joussen'in eyaletlerin başbakanlarına birer mektup yazıp sorunu dile getirdiği ve ortak çözüm bulunmasını rica ettiği dile getirildi. TUI, sorunun çözülmemesi halinde bazı temsilciliklerini yurtdışına kaydırma tehdidinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.