'Servis Şoförleri Öğretmen, Araçları Da Sınıf Gibidir'

'Servis Şoförleri Öğretmen, Araçları Da Sınıf Gibidir'

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı, servis şoförlerinin çocuklar üzerindeki etkisinin en az öğretmenleri kadar tesirli olduğunu söyledi.     Trabzon’da...

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı, servis şoförlerinin çocuklar üzerindeki etkisinin en az öğretmenleri kadar tesirli olduğunu söyledi.

    Trabzon’da 18 yıldır servis taşımacılığı yapan Menba Turizm, 2014-2015 yılı eğitim öğretim sezonun başlaması nedeniyle personeline ‘Müşteri Memnuniyeti’ konulu hizmet içi eğitim semineri düzenledi. KASİF Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı, tarafından Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) binasında verilen eğitim seminerine, Menba Turizm yönetici ve personeli katıldı.

    Hizmet içi eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Menba Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Zengin, Menba Turizm olarak 18 yıldır servis taşımacılığı sektöründe hizmet verdiklerini belirterek "Kurulduğumuz günden beri önceliğimiz daima müşteri odaklı ve yüksek kalitede bir hizmet vermek olmuştur. Öğrenci, veli ve okullarımıza yüksek kalitede hizmet verebilmek ve kusursuz müşteri memnuniyetini sağlamak için tüm personelimizin katılımıyla sürekli olarak eğitim programları düzenliyoruz. Memnuniyet anketi düzenleyerek eksiklerimizi görüyor, gerekli önlemleri alıyor ve böylece sürekli kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz." dedi.

    KASİF Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı da servis taşımacılığı mesleğinin özellikle de öğrenci servis taşımacılığının çok önemli bir meslek dalı olduğunun altını çizdi. Bıyıklı, ailelerin en kıymetli varlıkları olan çocuklarını emanet ettikleri servisçilerin günümüzde önemi giderek artan meslek dallarından biri olduğunu ifade etti.

    Öğrenci servis şoförlerinin kendilerini birer şoför olarak görmemesi gerektiğinin altını çizen Bıyıklı, servis şoförlerinin çocuklar üzerindeki etkisinin en az öğretmenleri kadar tesirli olduğunu vurguladı. Bıyıklı, "Siz sadece çocukları evden okula, okuldan eve götürmüyorsunuz. Kendinizin birer öğretmen, aracınızın ise bir ders sınıfı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Öğrencilerin haftada 5 ile 10 saat arasında değişen bir sürenin aracınızın içinde geçtiğini göz önüne alırsak, sizler büyüme çağındaki çocuklara davranışlarınızla, konuşmanızla, kıyafetinizle, araç sürmenizle, trafik kurallarına uymanızla iyi veya kötü örnek oluyorsunuz. Mesleğinizi yaparken, bir neslin yetişmesindeki katkınızı düşünün, ülkemizin geleceği olan çocuklar üzerindeki etkinizin ne kadar önemli olduğunu asla unutmayın." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.