Seramikte Avrukon farkı

Seramikte Avrukon farkı

Araç bakım ürünleri arasında son döneme damgasını vuran seramik kaplama uygulaması, Konya’da büyük ilgi görüyor. Araç üzerine uygulanan seramik kaplama ile boyadaki çizik ve harelenmeler gideriliyor

Konya’yı seramik kaplama ile tanıştıran Avrukon Oto Bakım Merkezi, 30 yıllık tecrübesiyle araçları ilk günkü görünümüne kavuşturuyor. Seramik kaplama ile araçların boyası çevresel etkilerden tamamen korunmuş oluyor. Ali Yapıcı ve Hilmi Çamdibi’nin işletmeciliğini yaptığı Avrukon Oto Bakım Merkezi, Şefikcan Caddesi üzerinde bulunan Avrukon Plaza’da hizmet veriyor.  Bakım merkezi, seramik kaplama uygulamasında Konya’da öncülük yapıyor. Üstün Alman teknolojisinin ürettiği ürünleri kullanan merkez, araçların boyalarını ilk günkü gibi pırıl pırıl hale getirip uzun yıllar zarar görmesinin önüne geçmiş oluyor. Seramik kaplama ve hizmetler hakkında bilgiler aldığımız Avrukon Oto Bakım Merkezi sahipleri Ali Yapıcı ve Hilmi Çamdibi, 30 yıllık sektör tecrübeleri olduğunu ve 10 farklı marka ve ürünün sertifikasına sahip olduklarını kaydettiler.

2-2.20151224090958.jpg

FIRÇA KULLANMIYORUZ

Uygulama aşamalarını anlatan Avrukon Oto Bakım Merkezi işletmecisi Ali Yapıcı, gelen her araca kendi araçlarıymış gibi baktıklarını ifade ederek, seramik kaplama sürecini şöyle anlattı: “Seramik kaplamaya aracın iç ve dış temizliğini yaparak başlıyoruz. Fırça kullanmadan tamamen sünger ile yıkadığımız aracımızı, kil yardımı ile demir tozu, boya uçuğu ve diğer tüm yabancı maddelerden arındırıyoruz. Aracın boya, kaporta durumu ve kondisyonunun haritasını çıkardıktan sonra pasta ve cila işlemine geçeriz. Titizlik ve ustalık isteyen bu uygulamanın ardından aracı tekrar yıkayıp boya koruma işlemine tabi tutarız. Kusursuz bir yüzeye kavuşturduğumuz aracımıza son olarak ise gerekli rötuşların ardından seramik sıvısını ile silim işlemini gerçekleştiririz. Çok hassas ve dikkat isteyen seramik uygulamasında, ehil olmayan eller aracı dönülmesi imkansız zararlara uğratabilir. Hata götürmez bir işlem olan seramik uygulamasının mutlaka işin ustası, eğitimini görmüş kişiler tarafından yapılması gerekiyor.”

2-3.20151224091015.jpg

KAPLAMADA USTA ÖNEMLİ

İşletme sahiplerinden Hilmi Çamdibi ise araç boya, bakım ve temizlik konusunda malzeme kadar ustanın da büyük önem taşıdığını ifade etti. Konya’daki sanayi, sağlık, bürokrasi alanlarında birçok aracın seramik kaplamasını yaptıklarını kaydeden Çamdibi, aracın pahalı olup olmamasının seramik kaplama için önem taşımadığını her araca uygulanabileceğini dile getirdi. Çamdibi, seramik kaplamanın faydalarını şu şekilde sıraladı: Uygulama kesinlikle fırça, bez gibi ürünlerle yıkandığında çizilmez, boyayı korumuş olur. Küçük darbelere karşı koruma sağlar. Kuş pisliği, asit yağmuru, kar, buz, tuz ve güneşten aracın boyasını maksimum düzeyde korur. UV ışınlarından oluşacak zararı önler. Araç her yıkamada ilk günkü parlaklığına ve netliğine kavuşur. Aynı malzemenin kullanılmasına rağmen Türkiye genelinde seramik kaplama işinin bin 500-3 bin TL arasında yapıldığını kaydeden işletmeci Ali Yapıcı, Konya’yı seramik kaplama ile tanıştırmak için 30 yıllık tecrübeleri ile bu fiyatı 750 TL’ye çektiklerini ve belirli bir süreye kadar bu fiyatı koruyacaklarını dile getirdi. Aracını seven herkesin aracına mutlaka seramik kaplama yaptırması gerektiğini vurgulayan Yapıcı ve Çamdibi, “Seramik kaplama ile araçlarının ilk günkü güzelliğine kavuşmasını isteyen, her yıkamada aracına bir kez daha aşık olmak isteyen herkesi bekliyoruz. Lüks bir bakım olmadığı gibi fiyatımız ile herkesin yaptırabileceği bir ortam oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum