Sendikacılar, Yöneticilerin Adaletle Hükmetmesi İçin Dua Etti

Sendikacılar, Yöneticilerin Adaletle Hükmetmesi İçin Dua Etti

Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı atamaları protesto etmek için Eyüp Sultan Camii'nde toplandı. Cuma namazının ardından cami avlusunda biraraya gelen grup, yöneticilerin adaletle hükmetmesi için...

Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı atamaları protesto etmek için Eyüp Sultan Camii'nde toplandı. Cuma namazının ardından cami avlusunda biraraya gelen grup, yöneticilerin adaletle hükmetmesi için dua etti. Sendikacılar daha sonra, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek siyah çelenk bıraktı.

Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi üyeleri, MEB'deki atamaları kınamak için cuma namazı sonrasında Eyüp Camii avlusunda toplandı. Eylemde cübbe giyen Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi Başkanı Ramiz Özmen dua etti. Eyleme katılanlar yapılan duaya ellerin açarak amin dedi. Ramiz Özmen duasında, “Özellikle devleti idare edenlerin bizlerin ve herkesin kalbine şefkat ve merhamet ver. Bizleri her türlü kinden, nefretten, intikam alma hırsından koru. Mazlumları kendi iktidar hırsına kurban verenlere akıl fikir ver, mazlum milletlere yardım eyle. Yöneticilerimizi Hz. Ömer gibi adil, Hz. Ali gibi ilim ehli, Ebu – Bekir -i Sıddık gibi sadık eyle. Allahım bizleri adaleten ayırma bizleri zalim kılma, zalimleri alkışlayanlardan eyleme. Allah’ım bizlere Yezid’le su içmektense Hüseyin şehadete erecek bir hak duygusu nasip eyle. Bizleri firavunlaşanların, Nemrutlaşanların cümle hak tanımazların şerrinden muhafaza eyle.” dedi. Eylemi merak eden vatandaşların da ellerini açarak katıldığı duanın devamında, “Allah’ım bu mübarek beldede sana el açıyor ve yalvarıyoruz. Devleti idare edenlerin işi ehline vermesini, emaneti sahibine teslim etmesini, herkesin hukukuna saygı göstermesini nasip eyle. Bizleri kul hakkı yiyenlerden eyleme, kul hakkıyla karşına çıkartma." denildi.

Grup daha sonra Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek siyah çelenk bıraktı. Burada bir konuşma yapan Ramiz Özmen, iktidarı, okuları siyasal büroları haline getirmeye çalışmakla suçladı. Özmen, “Yandaşlar okulların kantin ve servislerini kapma yarışına girmişlerdir. Geçen yıl 400 puanla bir başka öğrencinin giremediği okula bu yıl 300 puanlı öğrencileri yerleştirerek hak gasp etmişlerdir. Bu hak düşmanları bununla da yetinmemiş okulları siyasal büro haline dönüştürmek için taktikler geliştirmiş meclisteki çoğunluklarını kötü emelleri için kullanarak idareci yasası çıkartmışlardır.” dedi.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’un hemen hemen her ilçesinde idarecileri ile ilgili bir kıyım yapıldığını ileri süren Özmen, “Okulları siyasi rant alanına dönüştürmek isteyen iktidar kendi hukuksuz uygulamalarına boyun eğmeyeceklerine inandıkları tüm yöneticileri görevlerinden almışlardır.” ifadelerini kullandı.

Konuşması sonunda sen tonu yükselten Özmen, “Şimdi zavallılara diyoruz ki, siz ey zalimler, siz ey kural kaide teamül bilmeyen gafiller, siz ey adaletten, haktan, hukuktan nasibini almayanlar. Hakkını verip dik duramıyorsanız devletin o makamlarını neden işgal ediyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Eylemde ayrıca halka ve esnafa, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış ve yanlı icraatlarını anlatan broşürler dağıtıldı.

Grup eylemin sonunda olaysız bir şekilde dağıldı

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.