Sempozyumda uygulamalı eğitim konuşuldu

Sempozyumda uygulamalı eğitim konuşuldu

3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2023 Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleşti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlileri tarafından türkülerin icra edilmesiyle başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlemekte olduğumuz UPUES, bu açıdan çok önemli bilgi ve tecrübe paylaşım platformu olarak eğitimcilerimize sunulmuş özel bir alan olmuştur” dedi.

KURUMLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer de Necmettin Erbakan Üniversitesinin başarı çıtasının uluslararası alanda yükseliş gösterdiğini belirterek, bu başarıda kurumlar arası iş birliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu ise ‘Bir başkent daima başkenttir’ sözüne atıfta bulunarak, Konya’nın bu kimliğinden hareketle her geçen gün marka değerini artıran bir şehir olduğunu ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da Konya’nın eğitim ve bilim tarihi konusunda çok önemli bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak Büyükşehir Belediyesinin bu konuda yürütülen tüm çalışmalara destek verdiğini ifade etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise eğitimin tüm sektörlerin gelişmesinde etkili bir role sahip olduğunu belirterek, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

Sempozyuma; Erasmus, eTwinning, TÜBİTAK, TEKNOFEST, eğitim içerikli üniversite öğrenci projeleri, kalkınma ajansları ile kamu kurum ve kuruluşlarının desteklediği eğitimle ilgili projeler, öğretimde iyi örnekler, eğitimde iyi örnekler ve projelerle ilgili araştırmaların tema olarak kabul edilmesi kararlaştırıldı. 554 katılımcı tarafından 225 bildiri müracaatı yapılan sempozyumda, 178 bildiri sunulmaya hak kazandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.