Selzede Bölgelerin Yeniden İmarı İçin Afganistan'a 56,6 Milyon Dolar Yardım

Selzede Bölgelerin Yeniden İmarı İçin Afganistan'a 56,6 Milyon Dolar Yardım

Uluslararası Britanya Kalkınma Odası ve Asya Kalkınma Bankası, selden zarar gören bölgelerin yeniden imarı için Afganistan’a 56,6 milyon dolar yardımda bulundu. Afganistan Maliye Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Afganistan...

Uluslararası Britanya Kalkınma Odası ve Asya Kalkınma Bankası, selden zarar gören bölgelerin yeniden imarı için Afganistan’a 56,6 milyon dolar yardımda bulundu.

Afganistan Maliye Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Afganistan Maliye, Kırsal Rehabilitasyon ve Kalkınma Bakanlığı, Uluslararası Britanya Kalkınma Odası ve Asya Kalkınma Bankası temsilcileri arasında Afganistan’daki selzede bölgelerine yardım kapsamında 56,6 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Afganistan Maliye Bakanı Hazret Ömer Zahilval ise projenin Kırsal Rehabilitasyon ve Kalkınma, Su ve Enerji Bakanlığı tarafından yapılacağına dikkat çekerek, yardımların 40 milyon dolarının Asya Kalkınma Bankası, 16,6 milyon dolarının ise Uluslararası Britanya Kalkınma Odaları sponsorluğu ile yapılacağını kaydetti.

Afganistan Kırsal Rehabilitasyon ve Kalkınma Bakanı Wais Barmak, anlaşmanın ülkenin kuzey ve kuzeydoğusunda bulunan vilayetlerdeki sel felaketlerinden etkilenen bölgelerin yeniden imarı kapsamında olduğunu ifade etti. Anlaşmada geçen projeler arasında ise ülkedeki zarar gören kanalların, duvarların, su depolarının, köprü ve yollarının onarılmasının da yer aldığı belirtildi.

Öte yandan ülkede doğal afetten etkilenen 15 ilden en çok zarar görenlerinin Saripul, Faryab, Cevizcan, Badahşan olduğunu aktaran Barmak, projenin 2017 yılı Ekim ayına kadar tamamlanacağını açıkladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.