Selvi; ‘Konya’yı karalamaktan vazgeçin’

Selvi; ‘Konya’yı karalamaktan vazgeçin’

Konya İl Genel Meclisi, 20. seçim döneminin ikinci çalışma yılına Ekim ayı toplantılarıyla başladı. 1 aylık aradan sonra hızlı bir tempo ile çalışmalarına başlayan İl Genel Meclisi, eğitim, turizm, kadın erkek eşitliği, alt yapı yatırımları, tarım, sağlık

Meclis’in Ekim ayı toplantıları, açılış ve yoklamanın ardından İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin konuşmasıyla başladı. Selvi, Türkiye gündemini değerlendirdiği konuşmasında geçtiğimiz günlerde özel bir kanalda Konya ile ilgili gündeme gelen “Konya en çok içki tüketilen il”, “Konya’da kadınlar sokağa çıkamıyor” şeklindeki iddialara tepki gösterdi. Selvi, “Güzel Konyamıza gelip ziyaret edenler bu ifadelerin yalan ve iftira olduğunu görürler” dedi.
Konya’nın aslı olmayan bilgilerle temcit pilavı gibi gündeme getirilmek istendiğini vurgulayan Selvi, şunları söyledi: “Konya’nın Türkiye’nin en çok içki tüketilen İl’i olduğu iddiasını bir kez daha yinelemek, kamuoyuna yalan yanlış bilgi aktarmak, programa katılan Prof. Dr. Binnaz Toprak ve gazeteci Can Ataklı’nın kimliklerine yakışmamıştır. Konya millî ve manevî değerleriyle birlikte büyüyen gelişen modern bir şehirdir. Konya üniversiteler şehridir. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen 90 binin üzerinde öğrencisini bünyesinde barındıran bir ilim ve irfan şehridir. Konya hem modern görüntüsüyle, hem de muhafazakar yapısıyla herkesin yaşamak istediği, yaşayanların ise Konya’da yaşamaktan mutluluk duyduğu, huzur bulduğu şehirlerden birisidir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.