Selimiye Camii’nde Kurban Bayramı Coşkusu Yaşandı

Selimiye Camii’nde Kurban Bayramı Coşkusu Yaşandı

Edirne’nin tarihi Selimiye Camii’nde Kurban Bayramı coşkusu yaşandı. Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de Kurban Bayramı sevinci yaşanıyor. Bayram sevinci sabahın erken saatlerinde başladı. Milyonlarca insan bayram namazını...

Edirne’nin tarihi Selimiye Camii’nde Kurban Bayramı coşkusu yaşandı.

Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de Kurban Bayramı sevinci yaşanıyor. Bayram sevinci sabahın erken saatlerinde başladı. Milyonlarca insan bayram namazını kılmak için sabasın erken saatlerinde camilere akın etti. Yoğunluğun en fazla yaşandığı camilerden birisi Edirne’de bulunan Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye oldu. Asırlara meydan okuyan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan cami, komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan, çevre il ve ilçeler ile şehir merkezinde oturan insanların akınına uğradı. Kalabalık sabah namazı öncesinde başladı. İlk olarak sabah namazını eda insanlar bu kez bayram namazı için saf tuttu.

Din görevlileri tarafından verilen “Kurban Bayramı” vaazını dinleyen cemaat, namaza durdu. Ardından bayram namazı hutbesini dinleyen binlerce kişi hep bir ağızdan getirdiği teşrik tekbirleri bayramın coşkusunu daha da arttırdı. Daha sonra ellerini semaya açan insanlar hep birlikte dua etti. Namazının ve yapılan duanın ardından cemaat önce birbirleriyle bayramlaştı. Bayram Namazı'nı Selimiye Camii'nde kılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada Kurban Bayramı'nın bütün Türkiye'ye ve İslam alemine hayırlı olmasını diledi. Bayramın hayırlara, mutluluğa ve huzura vesile olmasını dileyen Vali, bayramın akan kanın durmasına vesile olması dileğinde bulundu. Selimiye'de bayram namazını kılanlar arasında Somali'den gelen öğrenciler de vardı. Selimiye'de arkadaşlarıyla birlikte bayram namazını kıldıklarını ifade eden konuk öğrenciler, bayramı ailelerinden uzakta geçirmelerinin kendileri için kötü olduğunu belirtti. Bayram namazının eda eden binlerce insan, yakınlarıyla bayramlaşmak ve kurban kesmek için evlerinin yolunu tuttu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.