Selçuk’ta galibiyet coşkusu 


Selçuk’ta galibiyet coşkusu 


Sezonun ilk maçında deplasmanda güçlü rakibi İTÜ’yü son bölümdeki etkili performansıyla 76-74 yenen Torku Selçuk Üniversitesi’nde lige galibiyetle başlamanın mutluluğu yaşanıyor

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi şampiyonluk hedefiyle başladığı 2010-2011 sezonunda ilk maçtan zaferle ayrıldı. Deplasmanda ligin deneyimli ekiplerinden İstanbul Teknik Üniversitesi karşısında uzun süre yenik mücadele etmesine rağmen son periyotta etkili bir oyun ortaya koyan ve galibiyet arzusunu sahaya yansıtarak salondan 76-74 galip ayrılan temsilcimizde yüzler gülüyor.
Müsabakayı kulüp yönetiminden Başkan Kürşat Turgut, Başkanvekili Zeki Çimen, Başkan Yardımcıları Okay Tınkır ve İbrahim Çınar ile Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu tribünden izlediler. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Okay Tınkır, kötü başladıkları maçtan galibiyetle ayrılmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Tınkır, “Ligin ilk maçları her zaman için zordur. İTÜ deplasmanı da bu ligin en zorlu deplasmanlarından birisi. Fırat ve Cihat’ın yokluğunda maça istediğimiz gibi başlayamadık. Özellikle sayı üretmekte zorlandık. Üst üste hücumlardan boş dönünce rakibin sürekli farkı açmasını engelleyemedik. İlk üç periyot bizim adımıza kabus gibiydi. Ancak açılan farka ve demoralize olmamıza rağmen oyuncularımız son periyotta inanılmaz bir dönüş yaparak maçı kazanma isteklerini skora yansıttılar. Yürekleriyle oynayıp kazanmayı bildiler.  Bu maçın son periyodundaki oyunu maç geneline yaymamız durumunda yenemeyeceğimiz takım yok. İnşallah takımda taşlar yerine oturdukça daha iyi sonuçlar alacağız. Torku Selçuk Üniversitesi şampiyonluğun favorilerinden birisi. Bunu da Gelişim Koleji ve Kepez Belediye maçlarında göstereceğiz” diye konuştu.
Öte yandan maçın ardından karayoluyla Konya’ya dönen Sarı-mavili ekip dün izin yaptı. Cuma günü oynanacak olan Gelişim Koleji maçı hazırlıkları bir günlük aranın ardından bugün başlıyor.
ZEKİ ÇİMEN: HAKLI BİR GALİBİYET ALDIK
Üniversitespor başkan vekili, Zeki Çimen, ligin ilk maçını kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, özellikle son periyoda çok geride girmelerine rağmen, maçı iki sayı farkla kazanmalarının, takımın gücünü, inancını ve kazanma azmini gösterdiğini söyledi. Çimen, maça kötü başlamalarına rağmen, sonlara doğru iyi bir oyun ortaya koyduklarını, özellikle hem hücum hem de savunma ribauntlarında başarılı olduklarını, bunun da doğal olarak sonuca iyi yansıdığını ifade etti. Çimen, bu maçı geride bıraktıklarını, önlerindeki Gelişim Koleji maçına hazırlanacaklarını ve kendi seyircilerinin önünde ikinci galibiyete imza atacaklarını söyledi.
CANER ŞENTÜRK ÜNİVERSİTE’DE
Selçuk Üniversitesi transfere doymuyor. Sezon öncesinde çok sayıda yeni transfere imza attırıp kadroyu baştan ayağa yenileyen Sarı-mavililer, son olarak geçen sezon Antalya Büyükşehir Belediyesinde forma giyen Caner Şentürk ile anlaştı. Darüşşafaka kökenli Şentürk 24 yaşında ve 1.94 metre boyunda. Şentürk geçen sezon Antalya ekibiyle Beko Basketbol Ligi’nde 6.8 sayı, 2.7 ribaund ve 1.4 asist ortalaması ile oynadı. 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda oynayan yetenekli oyuncunun takıma önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Torku Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Mevcut güçlü kadromuzu Beko Basketbol Liginde 200?e yakın maçta forma giymiş yetenekli bir isimle takviye ettik. Bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Bu yolda gerekli tüm fedakarlıkları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yapacağız. Caner transferi camiamıza hayırlı olsun. İnşallah takımımıza en kısa sürede adapte olur dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.