Selçuklu’nun yiğitleri 2020’ye hazırlanacak

Selçuklu’nun yiğitleri 2020’ye hazırlanacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığınca uygulanmaya yeni başlanılan 2020 TOHM projesinin güreş branşında hazırlık kampları çalışmalarına güreş federasyonunca start verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığınca uygulanmaya yeni başlanılan 2020 TOHM projesinin güreş branşında hazırlık kampları çalışmalarına güreş federasyonunca start verildi. Bakanlığın 2020 olimpiyatları için başlatmış olduğu projede güreş federasyonu işi ince eleyip sık dokuyor. Geçtiğimiz sezonda miniklerde madalya alan ve umut veren sporcular tespit edilerek başarılı ve gelecek için umut verici bir gurup oluşturuldu. En son Konya da 90 kulübün katılımı ile gerçekleştirilen yıldızlar ligi terfi müsabakalarında yeni belirlenen sporcular da bu guruba dahil ederek kadro genişletildi. 8 Ocak Çarşamba günü Çorumda ikincisi başlayacak olan 2020 Tohm greco-romen güreş hazırlık kampına Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünden 69 kg da mücadele eden Türkiye 3 üncüsü Alparslan Akdoğan'ın ardından Aralık ayında Konya da yapılan müsabakalar da 50 kg da Türkiye Şampiyonu olan Cihat Liman da federasyonca olimpiyat hazırlık kampına davet edilerek Selçuklu Belediyespor kulübünün gururu oldular.

“SPORCULARIMIZA İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetimi tarafından yapılan açıklamada "Konya'nın son zamanlarda minderdeki gururu olan güreş takımımızın iki başarılı sporcusunun böyle büyük bir projeye dahil olması hepimizi oldukça gururlandırdı. Türkiye'den sayılı sporcuların çağrıldığı ve 2020 yılında bizleri olimpiyat oyunlarında temsil edecek bir kadronun içinde yer almak hem sporcular adına hem bizler adına sevindirici. Biz hep 'Selçuklu olarak sporcularımıza güveniyoruz ve inanıyoruz yakın zamanda dünya minderlerine de ismimizi yazdıracağız' dedik. Beklemesini ve sabretmesini bilen bir yönetimiz. Şuana kadar alınan başarılar tabi ki çok sevindirici ama hedeflerimiz hep yüksek. Sporcularımıza ve teknik kadromuza inanıyor, güveniyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Sporcularımızı canı gönülden kutlarken böyle bir projeye imkan sunan Spor Bakanlığımız ve Federasyonumuzun yapmış olduğu çalışmalara teşekkür ederim. Türk güreşi yakında şaha kalkıp Avrupa da, Dünya da ve Olimpiyatlarda madalyalarla bizleri gururlandıracaktır." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.