Selçuklu'da spora ilgi artıyor

Selçuklu'da spora ilgi artıyor

Selçuklu Belediyesi ile Selçuklu Belediyespor Kulübü önemli bir hizmete imza attı.

Selçuklu Belediyesi ile Selçuklu Belediyespor Kulübü önemli bir hizmete imza attı. Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonları Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcularının yanı sıra vatandaşların da hizmetine sunuldu. Spor salonları ile hanımlar lokalleri spor yapan bayanların vazgeçilmez adresi oldu. Selçuklu Belediyesi tarafından 5 ayrı merkezde açılan Spor Salonları ile Hanımlar Lokalleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Spor okullarında spor yapan öğrencilerin ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerde spor yapıyor. Selçuklu Belediyesi’nce 5 ayrı merkezde yapılarak hizmete açılan spor salonları hanımların spor merkezi haline geldi. Salonların bulunduğu bölgede yaşayan hanımlar tarafından özellikle zayıflama amaçlı olarak tercih edilmeye başlandı.

FAZLA KİLOLAR SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR

Selçuklu Belediyesi Spor Salonları ile Hanımlar Lokallerinde Aletli Kardio, Aerobik, Step, Platess, Fitness branşlarında profesyonel antrenörler nezaretinde çalışma yapılıyor. Haftanın 6 günü 2 seans olan bu çalışmalar Selçuklu Belediyesi Akşemsettin ve Sakarya Hanımlar lokalinde de gerçekleştiriliyor. Ramazan ayı içerisinde 2 seans şeklinde yapılan çalışmaların kişiye özel olarak da yapılabildiği ve bayram sonrasında haftanın 6 günü günde 4 seans olarak uygulanacağı belirtildi. Yetkililer ev hanımlarının gündüz seanslarını, çalışan bayanların ise akşam seanslarını tercih ettiğini ifade ettiler. Spor salonlarında ve lokallerde spor yapan hanımların sayısı ise bin kişiye yaklaştı. Hanımların büyük ilgi gösterdiği bir diğer konu ise yüzme. Sakarya Hanımlar Lokalinde hizmet vermeye başlayan yüzme havuzu ile hanımlar hem yüzme eğitimi alıyor ve hem spor yapıyor. Kısa süre sonra Şeyh Şamil Mahallesinde hizmet vermeye başlayacak olan Gazalya Hatun Hanımlar Lokalinde de hanımlar yüzme imkanına sahip olacak.

GÜÇLÜ BÜNYE, RUHSAL DENGE GETİRİR

Selçuklu Belediyesi profesyonel antrenörleri tarafından yaptırılan uygulamalarda spor yapan bayanlar zayıflarken, sağlıklı bir bedene sahip olmanın da mutluluğunu yaşıyor. Fiziksel olarak güçlenen bayanlar ruhsal olarak da güçleniyor ve bu durum aile yaşamlarına da olumlu etki ediyor. Spor yaparak güçlenen fiziki yapı hastalıklara karşı dirençli hale geliyor ve sağlık harcamaları da azalıyor. Spor yapan anneler çocuklarına da sporu sevdirerek spor yapmalarına katkı sağlıyor. Uzman antrenörler tarafından yapılan açıklamada, "Beden formunuzu ne kadar güçlendirirseniz, fiziksel olarak kendinizi ne kadar geliştirirseniz bu strese girme sürenizi uzatacaktır. Yapılan araştırmalarda bazı spor türlerinin uzun vadede beynin kapasitesini artırmak için ideal olduğu saptamıştır. Sporla yalnızca bünye değil aynı zamanda ruhsal denge de güç kazanıyor. Yani spor yaparak sadece iyi görünmekle kalmayıp iyi düşünmeyi ve daha kapsamlı bakış açıları geliştirmeyi, sorunlara farklı yönlerden yaklaşmayı, hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, doğru iletişim kurmayı da becerebilirsiniz. Bu da insan, iş ve aile ilişkilerinde başarımızı arttıracaktır." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.