Selçuklu’da eğitim alanında işbirliği

Selçuklu’da eğitim alanında işbirliği
Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında İmam Hatip Okullarının fiziki ortamlarının iyileştirilmesi anlamında çok önemli bir iş birliği protokolü imzalandı

Her alanda olduğu gibi eğitim anlamında da önemli çalışmalar yürüten ve bu konuda kurumlarla iş birliği içersinde olan Selçuklu Belediyesi  İmam Hatip Okullarının Fiziki Ortamlarının İyileştirilmesi, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanılması ve Eğitim Kalitesinin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü'nün de ortağı oldu. Projenin fikir sahibi Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olurken Selçuk Üniversitesi de projeye akademik anlamda destek vererek çalışma yürütecek. Selçuklu Belediyesi Encümen salonunda gerçekleşen iş birliği protokol törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Aksoy, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, projede yer alan akademisyenler ve öğretmenler katıldı. İmam Hatip Okullarının Fiziki Ortamlarının İyileştirilmesi, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanılması ve Eğitim Kalitesinin Artırılmasına Yönelik proje ile okullar arası imkan farklılıklarını azaltılması,  eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının teşvik edilmesi,  İç mekanların; tasarımıyla öğrencileri araştırmaya, keşfetmeye, deney yapmaya, ve düşünme kabiliyetlerini geliştirmeye yöneltecek sınıfların tasarlanması hedefleniyor.

ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ KOŞULLARA KAVUŞTURACAĞIZ

Selçuklu Belediyesi'nin her alanda olduğu gibi eğitim için de her türlü iş birliğine açık olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı:  "Türkiye'de okullara yeni bir boyut kazandırıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak da bunu yaparken çok önemli bir dayanışma ve birlikteliği de en iyi şekilde ortaya koymuş oluyoruz. Her zaman bu işbirliğine ve dayanışmaya önem veriyoruz. Hem İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle hem de Selçuk Üniversitemizle bu işbirliği ve dayanışmayı çok güçlü bir şekilde yürütüyoruz. Bu zamana kadar pek çok projeyi birlikte hayata geçirdik. Başta Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz SEDEP projesi, Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitemizle birlikte yürüttüğümüz Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezimiz ve diğer kültürel, sosyal  ve eğitim alanında yürüttüğümüz işbirliği projeler ile çok önemli sonuçları alıyoruz. Bu proje benim için heyecan verici bir proje. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ilk bahsettiği zaman üzerimize ne düşerse her zaman yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Hem üniversitemiz Mimarlık Fakültesi ve öğrencilerine hem Milli Eğitim Müdürlüğünde ki eğitim koordinatörlerimize ve hocalarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Ciddi bir çalışma yapılmış ve bu çalışma sonucunda uygulamaya dönük çok önemli doneler ortaya çıkmıştır. Okullarımızın fiziki ortamları çok önemli. Biz okullarımızda çocuklarımızı sadece akademik yönden belli başarıları elde etmesinin yanında kendilerini geliştirmeleri, kendilerinin yeteneklerini ve kabiliyetlerini keşfetmeleri ve kendilerini doğru bir şekilde özgürce ifade edebilmeleri için mutlaka farklı ortamlara sahip olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bunun içinde ilçemizde 3 yıldır okul dışı eğitim ortamları adı altında farklı imkanları Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte sağlamaya gayret ediyoruz. Çokta olumlu neticeler alıyoruz. Ama bu proje ile birlikte artık okul dışı eğitim programlarını okul içine taşımış oluyoruz. Bizim dışarıda sağlamaya çalıştığımız atölyeleri, fiziki mekanları okul içerisinde oluşturmuş oluyoruz. Bu da çok önemli bir zenginlik, öğrencilerimizin hem derslere olan ilgisi hem de kendilerini geliştirmeye dönük yapacakları faaliyetler yönünden çok önemli katkıları sunacağını düşünüyorum. Tekrar bu projenin ortaya çıkmasında ve bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere değerli dekanımız ve tüm ekibe teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.

HALKLA İÇ İÇE OLAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ

Toplumla üniversitenin iç içe olduğunu bu proje ile bir kez daha gösterdiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Metin Aksoy, "Böyle önemli bir projede paydaş olmanın mutluluğu ve onun toplumla birlikte üniversiteyle buluşma hedefine doğru ilerleyecek bir adım olması adına da önemli bir projede yer aldığımız için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum ve diğer paydaşların bu projede yer alan destekçilerine de teşekkür etmek istiyorum. Olması gereken oluyor aslında toplumun kurumlarının bir arada ortak hareket etmesi ve toplumun daha olumlu ve daha iyi yerlere gelmesi için çok önemli bir durum. Dünyadaki en büyük sorun enerji yenilenebilir enerji ve buna yönelik farkındalığın oluşturulması bile çok kıymetli. Bu anlamda da üniversite olarak bizim her zaman hedefimiz toplumla birleşen ve değerlerini toplumla ortak değerler olarak benimseyerek ortak bir çalışma yapan üniversite ortaya çıksın istiyoruz. Toplumdan uzak kalan bir üniversite yapısını benimsemiyoruz. İlim ve bilimi biz bu toplum için üretiyoruz ve bu toplumun faydasına üretiyoruz." ifadelerini kullandı. Proje ile ilgili sunumun ardından gerçekleşen protokol töreni imzaların atılması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.