Selçuklu'da altyapı yenileniyor

Selçuklu'da altyapı yenileniyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçenin farklı yerlerinde sürdürülen altyapı çalışmaları devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü parke bordür çalışmaları ile altyapıyı güçlendirmeye devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Fen İşleri ekipleri, her yıl artan nüfusa paralel olarak yeni yerleşim alanlarının açıldığı ilçede sorunsuz bir altyapı için yoğun bir çalışma yürütüyor.


Altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi olarak altyapı çalışmalarında Avrupa standartlarında imalat yaptıklarını söyleyerek, “Yaz Selçuklu’ da bereketli geçiyor. Özellikle alt yapı çalışmalarında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Selçuklu’nun nüfusu her yıl 20 bin artıyor. Bu 5 yılda yeni 100 bin kişi Selçuklu’da yaşamaya başladı demektir. Bu durum yeni ihtiyaçlar doğuruyor. Yeni mahallelerimizde alt yapı eksiklerinin tamamlanması, diğer mahallelerimizde ise eskiyen altyapının yenilenmesi faaliyetlerini yürütüyoruz. İlçe genelinde yürüttüğümüz alt yapı çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. Yeni bağlanan mahalle ve beldelerimiz ile Selçuklu’nun tamamında altyapı hizmetlerini yoğun bir şekilde yürütüyoruz” dedi.


Selçuklu Belediyesi alt yapı çalışmalarında şu ana kadar 540 bin metrekare asfalt, 305 bin metrekare parke, 87 bin metre bordür ve 19 bin metre oluk yapımını tamamladı. 221 personelle gece gündüz süren çalışmalar 6 asfalt, 5 yol-altyapı, 22 parke-bordür, 1 moloz ve 1 logar temizleme ekibi olmak üzere toplam 35 ekiple devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.