Selçuklu yeşilleniyor

Selçuklu yeşilleniyor

Konya’nın en büyük yeşil alan projelerini hizmete sunan Selçuklu Belediyesi, yeşil alan ve park yapımı projelerine yenilerini ekliyor. Toplam 15 parkın yapımını başlatan belediye ilçenin yaşam değerini yükseltiyor

Merkezde ve yeni bağlanan mahallelerde bulunan toplam 50 parkta oyun gruplarının çevre tretuvar yapımı ve pasif yeşil alanların parkeleştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Selçuklu Belediyesi, ilçeye yeni park ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ederken, mevcut parklarda da yenileme çalışması yapıyor. Fonksiyonel parklarla bölge insanına en güzel şekilde hizmet vermek amacıyla çalışmalarını sürdüren ve park yapımı projelerine devam eden Selçuklu Belediyesi, ilçeye 8 yeni park kazandırıyor, 7 parkta ise revizesini gerçekleştiriyor. Selçuklu’ ya kazandırdığı modern parklar ile Konya’nın yeşil dokusu ve yeşil alan oranını Avrupa Birliği standartlarının üzerine çıkarmayı amaçlayan Selçuklu Belediyesi, bu doğrultuda 15 park projesi ile 43 bin 792 metre alana sahip parkın revizesi gerçekleşirken, 43 bin 712 metre yeni park ilçeye kazandırılacak. Böylece toplamda 87 bin 504 metre alana sahip park, vatandaşların hizmetine sunulacak.

ÇALIŞMALAR 3 MİLYONA MAL OLACAK

Mevcut paklardan revize olacak park alanları; Buhara Mahallesi İsmail Kaya Caddesi, Erenköy Mahallesi Erenköy Caddesi, Hüsamettin Çelebi Mahallesi Kalite Sokak, Işıklar Mahallesi Ravza Parkı, Mehmet Akif Mahallesi İsmet Sokak, Sakarya Mahallesi Belova Sokak, Yazır Mahallesi Sahra Sokak. Yeni park yapım işi kapsamında yapılacak park alanları; Buhara Mahallesi Güray Sokak, Dumlupınar Mahallesi İzzetbey Sokak, Sancak Mahallesi Çöğen Sokak, Sancak Mahallesi Ercoşan Sokak, Kosova Mahallesi Furkan Sokak, Sancak Mahallesi Uzunmehmet Sokak, Sille Parsana Mahalle Işıkverir Sokak, Sille Parsana Mahallesi İmran Sokak. Selçuklu Belediyesi yeni park yapımı ve revize çalışmalarının yanı sıra parklarda çevre düzenlemesi yapıyor. Merkezde bulunan 25 park ve yeni bağlanan mahallelerde bulunan 25 parkta çevre düzenleme çalışmaları yürütülüyor. Oyun grubu, çevre tretuvar yapımı ve pasif yeşil alanların parkeleştirilmesi çalışmalarının yürütüldüğü parklar, kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen yeni park yapımı, revize çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmaları toplam 3 milyon 394 bin 258 TL’ye mal olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.