Selçuklu kolları sıvadı

Selçuklu kolları sıvadı

Anadolu Selçukluspor yeni sezonunun hazırlıklarına dün başladı

Tesislerin tamamlanmasında yaşanan aksaklıklar nedeni ile iki kez ertelenen çalışmalar teknik adam Eken nezaretinde yaklaşık 30 futbolcu ile başladı

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, 2012-2013 futbol sezonunun ilk antrenmanını dün yaptı. Saat 18.00’de başlayan ilk antrenman 2 Nolu Saha’da yapıldı. Yeşil-beyazlılar ilk çalışmada ter attı. Konya Şekerspor’un eski kadrosundan takıma katılan 5, Konyaspor’dan teknik adam Hüsnü Özkara’nın belirlediği 4 ve yeşil-beyazlıların imza attırdığı 8 futbolcu ile beraber, kampa denenmek için gelen isimler ve Davraz kampını tamamlayan Konyaspor’dan 2 veya 3 isimde temsilcimizin ilk çalışmasına kalıtıldı. Temsilcimiz ilk antrenmanını yaklaşık 30 futbolcu ile gerçekleştirdi.
Yeşil beyazlılar da teknik direktör Salih Eken yeni sezon çalışmaları ile alakalı olarak, “Yeni sezon çalışmalarımıza bugün başladık. İyi bir kamp dönemi ardından sezona hazır bir şekilde girmek adına elimizden geleni yapacağız. Yeni bir ekibiz ve yeni bir ekip olmanın getirdiği sıkıntıları en kısa sürede atacağımızı düşünüyorum. Umarım bizim için hayırlısı olur. Öncelikli hedefimiz kalıcı olmak” dedi.
Transfer çalışmalarına aralıksız devam eden Anadolu Selçukluspor’da teknik adam Salih Eken’in belirlediği eksikler orta saha, forvet ve sağ kanat oyuncuları ile temaslar sürdürülüyor. Temsilcimiz, hem kalite hemde ekonomik olarak kendilerine uygun isimlerle anlaşma zemini arıyor. Bu futbolcular ile imza aşamasına gelindiğinde isimlerin açıklanacağı gelen haberler arasında. Anadolu Selçukluspor, yapacağı 3 veya 4 transfer ile takım kadrosunu belirlemiş olacak.
Spor Toto 2.Lig’de yer alan 34 takım, 2012-2013 sezonunda grubunu lider bitirerek TFF 1.Lig’e yükselmeyi hedefliyor. Çift devreli lig müsabakaları sonunda Spor Toto 2. Ligde her iki grupta 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 1. Lig’e yükselecek 3. ve son takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak. Spor Toto 2. Lig’de, çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 16. ve 17. sıraları alan 2’şer takım olmak üzere toplam 4 takım Spor Toto 3. Lig’e düşecek. Geçtiğimiz sezon Spor Toto 3.Lig’den yükselen İnegölspor, Nazilli Belediyespor, Hatayspor, Bayrampaşa, Kahramanmaraşspor ve Tarsus İdman Yurdu, bu sezonda Spor Toto 2.Lig’in yeni takımları olacak. Spor Toto 2.Lig’de yer alan 34 takım içerisinde en kalabalık grup 7 kulüp ile İstanbul temsilcileri oldu. Kırmızı Grup’ta; Sarıyer, İstanbul Güngörenspor, Tepecikspor A.Ş., Pendikspor, Beyaz Grup’ta ise Bayrampaşaspor, Gaziosmanpaşaspor ve Eyüpspor yer alıyor. Onun dışında başkent Ankara’yı Bugsaşspor, Kızılcahammaspor A.Ş. ve Beypazarı Şekerspor temsil ediyor. Birden fazla kulüp ile temsil edilen diğer il olan Balıkesir’den ise Balıkesirspor ve Bandırmaspor yer alıyor.
8 Eylül 2012’de başlayacak Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig ile ilgili önemli yenilik ve değişiklikleri hayata geçirdi. TFF Yönetim Kurulu’nun kararıyla her 2 ligde yer alan toplam 88 profesyonel takımın otel, yemek gibi deplasman giderleri karşılanmaya devam edilerek, kulüpler önemli bir mali yükümlülükten kurtarılacak. Federasyondan alınan bilgiye göre, her 2 ligle ilgili Spor Toto geliri haricinde isim haklarından elde edilen 5’er milyon liralık gelir de bu ligdeki takımlara aktarılacak. Böylece kulüp başına çok önemli bir gelir kalemi yaratılmış olacak. TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, fikstür çekiminde Spor Toto 2. ve 3. Lig’deki kulüplerin şortlarına reklam alınması için 2 önemli sağlık kuruluşu ile görüşmelerinin son aşamaya geldiğinin müjdesini vermişti. Ayrıca, yapılacak statü değişikliği ile yeni sezonda bu 2 ligde yer alan takımların tamamının Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele etmesinin önü açılacak.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.