Selçuklu Kızılay'da Başkan Kartal

Selçuklu Kızılay'da Başkan Kartal

Türk Kızılayı Selçuklu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, üyelerin yoğun ilgisi ile tam kadro gerçekleşti. Zekeriya Kartal, üyelerin tamamının oyunu alarak Türk Kızılayı Selçuklu Şube Başkanlığı’na seçildi

Türk Kızılayı Selçuklu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, üyelerin yoğun ilgisi ile tam kadro gerçekleşti. Zekeriya Kartal, üyelerin tamamının oyunu alarak Türk Kızılayı Selçuklu Şube Başkanlığı’na seçildi. 

2-085.jpg

Genel kurula, Türk Kızılayı Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, Kızılay Karatay Şube Başkanı Mehmet Tekkaymaz, Kızılay Meram Şube Başkanı Salih Zeki İnce, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı. Açılışta konuşan Türk Kızılayı Konya Şube Başkanı Üzülmez, 150 yıllık bir geçmişe sahip Kızılay’ın dünya üzerindeki mazlumların her zaman yanında olduğuna dikkat çekerek, “Konya’daki yeni yapılanma ile Konya’mıza, ülkemize ve tüm dünyaya Kızılay’ın merhamet elini ulaştıracağız.” dedi.

Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Şube Başkanı Zekeriya Kartal, "Bu aziz kurumun çatısı altında toplanan bizler hiçbir şartta din, dil, ırk, mezhep herhangi bir siyasi görüş ve düşünce farkı gözetmeden ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve onların acılarını dindirmek için bu yola çıktık" diyerek, şunları söyledi: "Kızılay Selçuklu Şubesi olarak gelecek dönemde bir yandan Konya’mızda yaşayan ihtiyaç sahipleri için yardım projeleri yaparken bir yandan da Türkmen Dağı bölgesine kuru gıda yardımı, Yemen'de yardıma muhtaç kardeşlerimiz için sağlık kabini, Afrika’da su kuyusu açma hizmetinde kullanılmak üzere verilecek sondaj aracı ve kuyu açma hizmeti, Saraybosna’ya tıbbi malzeme yardımı, Suriye sınırında oluşturulan güvenli bölgede hizmete girecek sosyal tesiste özellikle kadınlar ve çocuklara yönelik duygusal ve sosyal içerikli eğitim projeleri üretiyoruz.  Genç ve dinamik bir ekip olarak bu yolda ihtiyaç sahibi her mazluma ulaşmanın ortak gaye olduğunu düşünüyoruz.”

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.