Selçuklu Kızılay  Şubesi hizmette

Selçuklu Kızılay Şubesi hizmette

Türk Kızılay Selçuklu Şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışın ardından Sancak Bölgesi’nde bulunan Novi Pazar şehrine hibe edilen 11 tıbbi yardım TIR’ı da gönderildi

Türk Kızılay Selçuklu Şubesi Kılıçarslan Mahallesi Emindede Sokak no:1 Selçuklu adresinde dualarla hizmete girdi. Açılışın ardından Sancak Bölgesi’nde bulunan Novi Pazar şehrine hibe edilen 11 tıbbi yardım TIR’ı ve 2 milyon TL değerinde tıbbı malzeme gönderildi, Açılışa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yaylalı, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Türk Kızılay Konya Başkanı Hüseyin Üzülmez, AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, Türk Kızılay Selçuklu Şubesi Başkanı Zekeriya Kartal ve çok sayıda davetli katıldı.

SANCAK BÖLGESİNE 11 TIBBİ YARDIM TIR’I GÖNDERİLDİ

Açılışta konuşan Türk Kızılay Selçuklu Başkanı Zekeriya Kartal, “Şubemiz Türk Kızılay Genel Merkezi’nin talimatı ile yıl içerisinde kurulmuş yeni, genç ve dinamik bir şubedir. 24 Şubat 2019 tarihinde yapmış olduğumuz olağan genel kurul seçimleri ile şube başkanlığına seçildim. Şubemiz yönetim kadrosundaa birbirinden kıymetli 20 kişi yer almaktadır. 30 Ekim 2019 tarihi ile resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz Türk Kızılay Selçuklu Şubesi çatısı altında gerçekleştirilen tıbbı yardım malzemesi sevkıyatı detayları de yer almaktadır. 140 yıldır çalışmalarını gönüllülük esasına göre yürütmektedir. Çalışmalarda temel gücümüz yardımsever Türk halkıdır. Allah rızası için yürüdüğümüz bu yolda birçok yardım projelerini yapmak oldu. Proje Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve Türk Kızılay Selçuklu Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Evladı Fatihan Sancak bölgesi Novi Pazar şehrine 11 TIR ile 2 milyon değerinde tıbbı yardım malzemesi gönderilecektir. Müslüman Boşnak kardeşlerimize tıbbı yardım desteğinde bulunacağız. Bunun yanında çok sayıda projemiz var. Hayal Avcıları Projesi, kıyafet ve gıda yardımları gibi projelerimiz gerçekleşti. Geçmişi unutan geçmişine sırt dönen toplumlar devrilmeye mahkumdur. Biz binlerce yıllık tarihimizi, şanlı zaferle taçlandırmış bir milletiz. Allah’ın izniyle her zorlu aşacağımıza inanıyoruz. Desteklerinden dolayı tüm kurumlarımıza ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

143 YILDIR TÜRK TOPLUMUNUN HİZMETİNDE

Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez de konuşmasında şunları söyledi: “Türk Kızılay’ının neler yaptığı 143 yıldır toplum tarafından biliniyor. Ülkemizin karşılaştığı olaylar neticesinde Türk Kızılayı’na önemine görevler düşmektedir. Burada açılışını yaptığımız Selçuklu Şubesi’nin hayırlara vesile olmsıın diliyorum.” Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Türk Kızılay’ının ülkemizin en önemli ve köklü kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Türk Kızılay’ının Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki insanların yardımına koştuğunu kaydeden Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak Türk Kızılay’ı ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Türk Kızılay’ına güvenerek, onlarla işbirliği halinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu binanın hazırlığında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Büyükşehir Beyediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da Konya’nın daima Kızılay’ın yanında yer aldığına dikkat çekti. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da Kızılay’ın Türkiye’nin uluslararası bir marka değeri olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Selçuklu Kızılay Şubesi’nin açılışı yapıldı ve 11 tıbbı yardım TIR’ı Sancak bölgesine uğurlandı.

HÜSEYİN BOSTAN

eksik-resimler-(1)_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.