Konya'da bu ürünün satışı yasaklandı! Gerekçesi çok şaşırttı

Konya'da bu ürünün satışı yasaklandı! Gerekçesi çok şaşırttı

Türkiye genelinde üretim tesisleri sıkı denetleniyor. Son olarak Konya'da üretilen bu ürünün satışı yasaklandı. Gerekçesi çok şaşırttı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, Novaglass Cam San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen temperlenmiş cam ürününün piyasa arzının yasaklandığını duyurdu. Teknik dosyanın hazırlanmaması ve uygunluk işaretinin usulsüz kullanılması gibi nedenlerle bu karar alındı.

glass-2.jpg

PİYASAYA ARZI YASAKLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, "Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu" kapsamında yürütülen denetimlerde, Novaglass Cam San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen Isıl Olarak Temperlenmiş Soda Kireç Silikat Emniyet Camı ürününün teknik şartnamelere uygun olmadığını tespit etti. Denetim sonuçlarına göre, bu ürünün piyasa arzının yasaklandığı bildirildi.

glass-1.jpg

TEKNİK DOSYA VE UYGUNLUK İŞARETİ EKSİKLİKLERİ

Yapılan denetimlerde, 7223 sayılı kanunun 7/1-b maddesi gereği ürünle ilgili teknik dosyanın hazırlanmadığı ve uygunluk değerlendirme işlemlerinin yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, ürünün üzerinde yer alan "CE" uygunluk işareti de, 13/2 maddesine aykırı olarak, uygunluk değerlendirme işlemleri yapılmadan ürüne iliştirilmiş durumda olduğu ortaya çıktı. Bu sebeplerle, Novaglass Cam San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen bu ürünün piyasaya sürülmesi yasaklandı.

ekran-goruntusu-2024-10-01-104656.png

KULLANICILAR DİKKATLİ OLMALI

Konya İl Müdürlüğü, piyasada bu ürünü kullanmayı planlayan tüketicilere, Isıl Olarak Temperlenmiş Soda Kireç Silikat Emniyet Camı (Temperlenmiş Cam) ürününü kullanmamaları gerektiğini önemle vurguladı. Teknik uygunluk koşullarını sağlamayan bu ürünün, güvenlik riski oluşturabileceği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.