Selçuklu Belediyespor’da milli sevinç

Selçuklu Belediyespor’da milli sevinç

Selçuklu Belediyespor Kulübü Kick Boks Takımı Sporcuları Fatih Koçyiğit ve Büşra Güneş Şırnak’ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda madalya kazanarak Milli Takıma girmeye hak kazandılar

Türkiye Kick Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan Gençler ve Büyükler Türkiye Kick Boks Şampiyonası 60 ilden 1500 sporcunun katılımıyla Şırnak’ta düzenlendi. Pandemi dönemi nedeniyle aynı zamanda Milli Takım seçmesi olan şampiyonadan Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcuları Fatih Koçyiğit ve Büşra Güneş madalya ile dönmeyi başardı. Full Contact kategorisinde 57 kg da mücadele eden Milli Sporcu Fatih Koçyiğit final maçında rakibini mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu. Fatih Koçyiğit şampiyonluğun yanı sıra Ekim ayında İtalya’da düzenlenecek olan Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım adına yarışarak şehrimizi ve ülkemizi temsil edecek. Fatih Koçyiğit geçtiğimiz yıllarda katıldığı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Genç Bayanlar 65 kg full Contact kategorisinde mücadele eden bir diğer Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Büşra Güneş, Türkiye Şampiyonası’nda finalde ki rakibine mağlup olarak Türkiye ikincisi oldu. Büşra Güneş önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Uluslararası Turnuvada Milli Takım adına mücadele edecek.

PEKYATIRMACI: SPORCULARIMIZI ve ANTRENÖRLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Altyapımızdan yetişerek önemli başarılara imza atan sporcularımız Fatih Koçyiğit ve Büşra Güneş’i tebrik ediyorum. Sporcularımızın gayretleri sonucunda bu başarılara ulaşması, kulübümüzü ve şehrimizi Milli formayla temsil edecek olması bizleri gururlandırıyor. Uluslararası Şampiyonalarda da kulübümüze madalya kazandıracaklarına inancımız tam. Her iki sporcumuza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AKER: MİLLİ TAKIM EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİ!

Şampiyona sonrası konuşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Kick Boks Takımı Başantrenörü Mevlüt Aker, “Son 1,5 yıldır pandemi dönemi olmasına rağmen antrenmanlarımızı hiç aksatmadık. Sporcularımızın en büyük hedefi milli forma ile ülkemizi temsil etmekti. Fatih Koçyiğit geçmiş dönemde hem Dünya hem de Avrupa şampiyonasında madalya kazanan bir sporcumuz. İnşallah İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanarak bizleri bir kez daha gururlandıracaktır. Sporcumuz Büşra Güneş’te Uluslararası Turnuvada milli forma ile kulübümüzü ve şehrimizi temsil edecek. Onunda milli Takım ile ilk madalyasını kazanacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.