Selçuklu Belediyesi minderde de durmuyor

Selçuklu Belediyesi minderde de durmuyor

Güreş il temsilciliğinin 2011 yılı faaliyet programında yer alan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinlikleri adı altında yapılan Cumhuriyet Kupası güreş il şampiyonası 30 Ekim tarihide Atatürk Spor Tesisl

Güreş il temsilciliğinin 2011 yılı faaliyet programında yer alan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinlikleri adı altında yapılan Cumhuriyet Kupası güreş il şampiyonası 30 Ekim tarihide Atatürk Spor Tesislerinde bulunan 100.yıl spor salonunda 78 minik güreşçinin katılımıyla gerçekleşti. 10-12 yaş arası minik güreşçilerin mücadele ettiği güreşler serbest stilde yapıldı. Minik pehlivanların kıran kırana geçen güreşlerini sporcu ailelerinin yanı sıra Selçuklu belediyesi Başkan Vekili aynı zamanda güreş federasyonu yönetim kurulu üyesi Abdullah Şanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü başkanı Cevdet İşbitirici büyük heyecanla izlediler.

 

Selçuklu Belediyespor Kulübü, Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Konya Gençlik ve Spor Kulübü, Kemal Hatipoğlu İlköğretim Okulu ve Özel Elmas Eğitim Kurumları ile toplam 5 takım müsabakalara iştirak etti. Selçuklu Belediyespor Kulübü zor geçen müsabakalar sonucunda ipi göğüslerken Kulüp Antrenörü Yavuz Özkış yaptığı açıklamada; “Selçuklu Belediyespor kulübü olarak artık alt yapıda kemik bir kadro kurduk bu yıl hem minikler de hemde yıldızlar yaş grubunda Türkiye şampiyonluğu hedefleyen sporculara sahibiz. Çok azimli ve gayretliyiz hedeflerimiz uzun vadeli olup bundan sonra başarının gelmemesi için hiçbir sebep kalmadı. Bu yaş grubunda yeni bir ekip kurduk. Sporcularımızın çoğunluğu ilk kez resmi bir organizasyonda mindere çıktılar. 12 sporcuyla katıldığımız bu müsabakalarda 11 sıklette 4 birincilik, 2 ikincilik ve 5 de üçüncülük elde ederek çok güzel bir başarıya imza attık. Burada sporcularımı tek tek kutluyorum. Gerçekten müsabakalar çok heyecana ve çekişmeye sahne oldu iki. Minderde yapılan bu organizasyon da benim gördüğüm kadarıyla Konya güreşi artık bir şahlanışa kalkmış durumda. Konya’da güreş adına güzel şeyler olmakta ve daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Gerek il içindeki faaliyetlerimiz bir Türkiye şampiyonası havasında geçmesi, gerekse 1.ligde mücadele eden takımlarımıza verilen önem ve destek gözle görülür bir değişimin başlangıcı olarak düşünüyorum.  Tabiî ki bu anlamda belediyelerin üzerine düşen yük çok büyük. Buradan ata sporumuz güreşe destek veren tüm başkanlarımızı saygıyla selamlamak isterim.

 

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.