Selçuklu belediye altınla başladı

Selçuklu belediye altınla başladı

Selçuklu Belediyeli tekvandocular Belek’te düzenlenen tekvando organizasyonlarına altın madalyalarla başladı. Kulüp başkanı Ziya Yalçınkaya madalya alan sporcuları ve antrenörleri tebrik etti

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun faaliyet programı dahilinde yer alan  3 uluslar arası organizasyon Antalya'da gerçekleştiriliyor. Belek’te düzenlenen  tekvando festivalinde 3. Türkiye Açık Tekvando Turnuvası 14-17 Şubat, 4. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası 18-20 Şubat ve 2. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası ise 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek.

SELÇUKLU 3 ALTIN MADALYA ALDI

Turnuvada 11 sporcu ile yer alan Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü tekvando takımı ilk gün maçlarında büyükler kategorisinde Dürdane Altunel ve Talha Bayram ile maç heyecanı yaşadı. Büyükler kategorisinde başarılı sporcu Dürdane Altunel rakiplerini eleyerek altın madalyanın sahibi oldu. Büyük erkeklerde Talha Bayram ise çeyrek finalde yaşadığı şanssız sakatlık nedeniyle turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Mavi beyazlılarda ayrıca 73 kg da Mehmethan Baysal ve bayanlar 44 kg da Şerife Ilgız ile altın madalya kazanan isimler oldu. Zirveye uzanan sporcular Almanya da yapılacak şampiyonaya gitmeye hak kazandılar. Antalya da gerçekleştirilen turnuvaya Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı A. Ziya Yalçınkaya da katıldı. Başkan Yalçınkaya büyükler kategorisinde düzenlenen karşılaşmaları izledi ve takımın heyecanına ortak oldu.  Başkan Yalçınkaya Dürdane Altunel ve Antrenör Ali Armağan'ı alınan başarılı sonuçlar nedeniyle tebrik etti.

HEYECAN DEVAM EDECEK

3. Türkiye Açık Tekvando Turnuvasına 70 ülkeden yaklaşık 2 binsporcu katılıyor. Turnuvanın ilk gününde büyükler, ikinci gününde gençler, üçüncü gününde yıldızlar ve dördüncü gününde poomse müsabakalarının yapılması bekleniyor. Büyükler kategorisinde yapılacak müsabakalarda sporcular 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için puan kazanma şansına sahip olacağı ifade edildi. 4. Avrupa Kulüpler Şampiyonasında ise 35 ülkeden yaklaşık 750 sporcu yer alacak. Şampiyonada ilk gün büyükler, ikinci gün gençler ve üçüncü gün ise yıldızlar kategorisinde müsabakalar gerçekleştirilecek. Şampiyona sonunda kategorilerinde ve genel toplamda Avrupa'nın en büyük kulüpleri belli olacak. Büyükler kategorisinde yarışacak sporcular aynı zamanda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için hanelerine puan yazdıracak. 2. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonasında ise 15 ülkeden 250 dolayında sporcu tatemiye çıkacak. Bu şampiyona ile 11-12 yaşındaki sporcuların uluslararası tecrübe kazanmaya erken yaşta başlaması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.