Selçuk Üniversitesi'nde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin ismi değiştirildi

Selçuk Üniversitesi'nde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin ismi değiştirildi

Selçuk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin adı değiştirildi. Kültür merkezinin adı senato kararıyla Sultan Alparslan Kültür Merkezi oldu.

Selçuk Üniversitesi Senatosu, aldığı kararla Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin ismini Sultan Alparslan Kültür Merkezi olarak değiştirdi. 

Konya siyasetinin önemli isimlerinden Anavatan Partisi’nin iktidar olduğu dönemde İl Başkanlığı da yapan siyasetçi ve iş adamı Nazmi Sırıt, alınan kararın toplumu kutuplaştırdığını söyledi. Son dönemlerde demokrasi adına iyi günlerden geçmediğimizi, anılan kültür merkezindeki isim değişikliğiyle buna bir kere daha şahit olunduğunu dile getiren Sırıt, toplumun büyük kesimi tarafından tepkiyle karşılanan isim değişikliğine yönelik şu görüşlere yer verdi: “Bu davranış geçmişi inkar etmek kadar siyasi kin ve garez üzerine toplumumuzu kutuplaştırmak ve kamplara ayırmak gibi son derece tehlikeli noktalara götürür. Selçuk Üniversitemizin kuruluş aşamasında büyük gayretleri olan, üstelik 9. Cumhurbaşkanlığımızı yapan rahmeti rahmana kavuşmuş bir siyasi lidere ve onun sevenlerine yapılmış, vicdanlarda yeri olmayan bu davranışı esefle karşılıyorum.”

konyada-iki-otomobil-carpisti-kazada-4-kisi-yaralandi-1.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum