Selçuk Üniversitesi kupaya hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi kupaya hazırlanıyor

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde (TB2L) ilk kez yapılacak olan Federasyon Kupası yarın İzmir ve Aydında oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) ilk kez yapılacak olan Federasyon Kupası yarın İzmir ve Aydın’da oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi E Grubunda Maliye Milli Piyango, Akhisar Belediye takımları ile mücadele edecek. Selçuk Üniversitesi Lig Öncesi ilk resmi müsabakalarında başarılı performans göstererek gruptan çıkmak istiyor. Oynadığı hazırlık maçlarında gösterdiği performansla göz dolduran sarı-mavili ekip aynı performansı kupa maçlarında da göstererek kupaya uzanmanın hesaplarını yapıyor. Torku Selçuk Üniversitesi lig öncesi katalıcağı ilk resmi sınavlarını başarılı sonuçlarla tamamlayarak lige moralli bir giriş yapmak istiyor.   

 TB2L takımlarının temsilcileri kupa mücadelesi öncesinde Bugün  İzmir Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenecek basın toplantısında bir araya gelecekler. Toplantı saat 12.30’da yapılacak ikramın ardından saat 13.00’da başlayacak. Bu yıl ilk kez oynanacak olan Federasyon Kupası’nda 2012-2013 sezonunda TB2L’de mücadele edecek takımlar katılacak ve maçlar İzmir ve Aydın  merkezlerinde yapılacak. Federasyon Kupası 1.tur müsabakaları 3 takımlı 6 grupta tek devreli lig usulü oynanacak. 3 gün sürecek mücadeleler sonunda gruplarında 1. olan 6 takım TBF tarafından daha sonra açıklanacak bir merkezde 2.tur müsabakalarını oynayacak. Bu turda 3 takımlı 2 grup oluşturulacak ve maçlar tek devreli lig usulü ile oynanacak. Gruplarını 1. tamamlayan takımlar, final müsabakasında oynamaya hak kazanacak. Final maçı sonunda kazanan takım 2012-2013 sezonu Federasyonu Kupası Şampiyonu olacak. Federasyon Kupası Grupları şu şekilde oluştu; A Grubu Uşak Üni. Belediyespor, DarüşşafakaBaşkent Gençlik. B Grubu İzmir BŞB., Best Balıkesir BK, Bandırma Kırmızı. C Grubu: Vestel İstanbulspor, İstanbul BŞB. D Grubu Final Gençlik, Söğütsen Seramik, Genç Telekom E Grubu Maliye Milli Piyango, Akhisar Belediye, Selçuk Üniversitesi. F Grubu Trabzonspor, Pertevniyal, Gelişim Koleji

SÖĞÜTSEN SERAMİK YERİNE YEŞİLGİRESUN DAVET EDİLDİ  

Türkiye Erkekler Üçüncü Ligi’nde (TB3L) 2011-12 sezonunu şampiyonlukla tamamlayarak 2012-13 sezonunda Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde (TB2L) mücadele etme hakkı kazanan Söğütsen Seramik ligden çekilme kararı aldı.Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü’nden yapılan açıklamada Söğütsen Seramik’in ligden çekilme talebinin kabul edildiği ve Başkent temsilcisinin yerine 2011-12 sezonunda Tb3L Final Grubu’nu 3. sırada tamamlayan Yeşilgiresun Belediye’nin TB2L’ye davet edildiği bildirildi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.