Selçuk Üniversitesi iyi başladı: 92-89

Selçuk Üniversitesi iyi başladı: 92-89

Kepez karşısında 15 sayı geriye düşen Sarı-Mavililer, son çeyrekteki etkili oyunu ile salondan galip ayrılarak Final-Foura iyi başladı.

Basketbol Erkekler 2. Lig Final-Four’da mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi galibiyetle başladı. İstanbul’da yapılan Final-Four’un birinci etap ilk maçında dün Kepez Belediyespor ile karşılaşan sarı-mavili temsilcimiz son çeyrekteki etkili oyunuyla salondan 92-89 galip ayrıldı. Maça tutuk başlayan Torku Selçuk, ilk çeyreği 32-26 geride kapatırken, soyunma odasına da 53-42 mağlup gitti. İkinci yarıya da vasat başlayan sarı-mavili temsilcimiz üçüncü çeyreği 72-65 yenik kapattı. 15 sayı geriye düşen Torku Selçuk son çeyrekte muhteşem bir dönüş yaparak maçı 92-89 kazandı. Temsilcimiz bugün ikinci maçta 19.00’da Hacettepe Üniversitesi ile karşılaşacak.
Günün diğer maçında ise Genç Banvitliler, Hacettepe Üniversitesi’ni 62-60 yendi. Maça iyi başlayan Genç Banvitliler, ilk periyodu 20-7 önde geçti. İkinci periyotta Hacettepe Üniversitesi 18. dakikada farkı 3 sayıya (30-27) kadar düşürmesine karşın, rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Genç Banvitliler, devreyi 32-28 önde kapadı. İlk devrede Genç Banvitliler’den Erol Can Çinko 16, Hacettepe Üniversitesi’nden Jermaine Thomas Dearman 11 sayı üretti. Üçüncü periyotta da üstünlüğünü sürdüren Genç Banvitliler, son periyoda 8 sayı (47-39) önde girdi. Son çeyreğe de iyi başlayan Genç Banvitliler, 35. dakikayı 56-41 önde geçti. Dearman ile sayılar bulan Hacettepe Üniversitesi, bitime 10 saniye kala farkı 1 sayıya (61-60) kadar düşürmeyi başardı. Genç Banvitliler’de Erol Can Çinko, kullandığı 2 serbest atıştan 1’ini sayıya çevirebildi. 8 saniye kala Hacettepe Üniversitesi son hücum şansı buldu. Hacettepe Üniversitesi’nin skorer oyuncusu Dearman, turnikeyi sayıya çeviremeyince, Genç Banvitliler karşılaşmadan 62-60 galip ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.