Selçuk topbaşı yaptı

Selçuk topbaşı yaptı

Ankara’da istediği sonuçları alamayan Torku Selçuk Üniversitesi, yaptığı 1 günlük izinin ardından yeni sezon çalışmalarına başladı. Kulüp başkanı Turgut, hazırlık maçlarının bir ölçü olmadığını söyledi

Türkiye 2. Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Selçuk Üniversitesi bugün Konya’da çalışmalarına start verecek. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da Dörtlü turnuvaya katılan Sarı-Mavililer oynadıkları maçları kaybederken, sergilediği oyun içinde ilerisi için umut verdi. Eksikleri görmek açısından özel maçlara ağırlık veren ve bu amaçla özel turnuvalara katılan Torku Selçuk Üniversitesi, önümüzdeki günlerde Konya’da yapılacak özel turnuvada da lig öncesi son kez gücünü deneyecek.

Hazırlık maçlarının önemli olduğunu belirten Antrenör Ayhan Kalyoncu, “Bu maçlarda alınan skorlar önemli değil. Önemli olan eksikleri görebilmek ve bunların giderilmesi için çalışmalar yapmak. Ev sahipliğimizde yapılacak son özel turnuvada oyuncularımızı bir kez daha göreceğiz ve buna göre eksikleri tespit edip, lige hazır gireceğiz” diye konuştu.

Lige kadar tüm eksikleri gidereceklerini ifade eden Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut ise “Ankara’da oynadığımız hazırlık maçlarını kaybettik. Bunlar ölçü değil, ancak eksiklerimizi görme açısında önemli maçlardı. Takım olarak eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi ligin başlayacağı güne kadar giderip sezonu sorunsuz başlayacağız” diye konuştu.

Kulüp Başkanı Kürşat Turgut lig öncesi önlerinde kısa bir sürenin kaldığına dikkat çekerek, “Torku Selçuk Üniversitesi olarak bu sezon kadroyu neredeyse tamamen yeniledik. Geçen yılki kadrodan Murat, Emre ve Hakan kaldı. Genç oyuncularımız Mustafa ve Emrah ile de yola devam ediyoruz.  Diğer tüm oyuncular aramıza yeni katıldı. İyi bir kadro kurduğumuz inancındayız. Şu an için tek eksiğimiz yabancı bir oyuncu. Pota altını etkili kullanabilecek sayı ve ribauntlarda takıma ekstra katkı sağlayacak iyi bir yabancı oyuncu almak için çalışmalarımız sürüyor. Belirlediğimiz bazı isimler var. Hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyoruz. İnşallah en kısa sürede takıma önemli bir güç katacak yabancı oyuncuyu da aramıza dahil edeceğiz” dedi.

Sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayacaklarını da yineleyen Başkan Turgut, “Son derece güçlü bir yönetimimiz var. Takımın başına bu ligi çok iyi tanıyan, bilgi ve birikimine güvendiğimiz Ayhan Kalyoncu hocamızı getirdik. Yine tecrübeli ve etkili oyuncu grubuna sahibiz. Zor bir lig olacak. Çok sayıda iddialı takımın bulunduğu grupta mücadele edeceğiz. Ancak biz gerek takımımıza gerekse de taraftarlarımıza ve ön önemli Konya’nın bu zorlu maratonda bize vereceği maddi-manevi desteğe çok güveniyoruz, Şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından birisiyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.