Selçuk, THE 2024 Impact  Rankings’e göre ilk 5’te

Selçuk, THE 2024 Impact Rankings’e göre ilk 5’te

Selçuk Üniversitesi, dünyanın önde gelen üniversite sıralama kuruluşlarından Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2024 verilerine göre dünya genelinde 201-300 bandına yükselirken Türkiye’de ise ilk 5’e girerek önemli bir başarıya imza attı.

Son yıllardaki istikrarlı yükselişi ve elde ettiği somut sonuçlarla dikkat çeken Selçuk Üniversitesi, 2024 sonuçlarına göre Türkiye’de 16 farklı alanda ilk 8'de yer aldı.

“Açlığa Son” ve “Amaçlar İçin Ortaklıklar” alanlarında Türkiye’de 1’inci, “Eşitsizliklerin Azaltılması” alanında Türkiye’de 2’nci sırada yer alan Selçuk Üniversitesi; “Nitelikli Eğitim” ve “Sorumlu Tüketim ve Üretim” alanlarında Türkiye’de 3’üncü, “Temiz Su ve Sanitasyon”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “İklim Eylemi” ve “Karasal Yaşam” alanlarında Türkiye’de 4’üncü, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “Yoksulluğa Son”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” ve “Sudaki Yaşam” alanlarında Türkiye’de 5’inci oldu. Selçuk Üniversitesi, “Erişilebilir ve Temiz Enerji” alanında Türkiye’de 6’ncı, “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” alanında ise Türkiye’de 8’inci sırada yer aldı.

Öğrenci odaklı eğitim anlayışı, güçlü akademik kadrosu ve yenilikçi araştırma projeleriyle öne çıkan Selçuk Üniversitesi, bu başarısı ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlama konusundaki kararlılığını ve eğitimdeki kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Selçuk Üniversitesi, Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2023 verilerinde ise 401 – 600 bandında yer almıştı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.