Selçuk sahne alıyor

Selçuk sahne alıyor

Torku Selçuk Üniversitesi Federasyon Kupası maçında final oynadığı Bandırma Kırmızı ile bugün sezonun ilk maçında karşı karşıya gelecek.

Kampus 19 Mayıs Spor Salonunda oynanacak mücadele saat 17.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Tunçtan Durmuşcan, Ahmet Can Osmanlı ve Engin Akray  hakem üçlüsü yönetecek.  Sarı-mavili ekip kupada rakibine 73-64'lük skorla yenilerek kupayı Bandırma Kırmızı'ya kaptırmıştı. Torku Selçuk Üniversitesi kupayı kaptırdığı rakibi ile ligin ilk maçında karşı karşıya gelecek. Kupa maçında aldığı yenilgiyi ligde telafi etmek isteyen sarı-mavili ekip zorlu müsabakanın hazırlıklarını dün tamamladı. Sarı mavili ekipte Antrenör Ajlan Kavasoğlu ilk hafta ile ilgili olarak, “Sahamızda finaldeki rakibimizle karşılaşacağız. Bir anlamda rövanş niteliğindeki maçta taraftarımızın da desteği ile sahadan galip ayrılmak istiyoruz. Bunun içinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Yeni sezona büyük umutlarla hazırlanan yeni yönetim, yeni antrenör ve yeni bir takım oluşturan sarı-mavili ekip bu sezonda BEKO Basketbol ligi hedefine ulaşmak istiyor. Hazırlık döneminde gösterdiği performansla lig için umut veren Torku Selçuk Üniversitesi oynadığı özel maçlarda ve kupada başarılı sonuçlara imza attı. Torku Selçuk Üniversitesi Basın Sözcüsü Kerem Öten sezona iyi başlangıç yapmak istediklerini ve kaybettikleri kupa maçından sonra bu maçı kazanmak istediklerini ifade etti.

Öten, “İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Lige başlamaya az bir zaman kala takıma çok büyük katkı sağlıyacağını düşündüğümüz Amerikalı oyuncumuzu kaybettik. Bu şanssızlığa rağmen sezona iyi başlangıç yapmak istiyoruz. Kupada yenildiğimiz rakibimizi ligde yenerek uzun maratona iyi başalamak istiyoruz” dedi Selçuk ekibinin hazırlık dönemindeki en büyük şanssızlığı Martin Samarco'nun kupa maçlarında yaşadığı sakatlık oldu. Gösterdiği performansla basketbol otoritelerinin dikkatini çeken ve kupada en değerli yabancı oyuncunun yaşadığı sakatlık Torku Selçuk Üniversitesi'nde şok etkisi yaratmıştı. Bursa’da Darüşşafaka ile oynanan Federasyon Kupası maçında sakatlanan ve sezonu büyük ölçüde kapatan Martin Samarco’nun yerine oyuncu arayışına giren temsilcimiz geçen sezon Fransa 2. Ligi’nde oynayan Amerikalı forvet Bill Clark ile anlaştı. 40 maçta 29.9 dakika, 13.5 sayı, 4.6 ribaund, 2.6 asist, 1.0 top çalma ile oynayan 1988 doğumlu Clark, Türkiye’ye gelmek için spor vizesi almayı bekliyor. Bu oyuncu lisans işlemlerinin tamamlanması durumunda bugünkü Bandırma Kırmızı maçında forma giyebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.