Selçuk Peters’i deniyor

Selçuk Peters’i deniyor

Torku Selçuk Üniversitespor yabancı oyuncu deneyecek. Yarın Konya’ya gelecek James Peters beğenilirse bu oyuncunun transferi gerçekleşecek

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi B Grubunda mücadele edecek olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi 16 Ekimde başlayacak olan 2010-2011 sezonu öncesinde yabancı oyuncu arayışlarında sona geldi. Daha önce belirlenen 4 isim üstünde yoğunlaşan Sarı-mavili ekip forvet oyuncusu James Peters’i deneme kararı aldı. Perşembe günü Konya da olacak Peters beğenilmesi halinde takımda kalacak.
1981 doğumlu olan tecrübeli basketbolcu 2 metre 06 santim boyuna ve 97 kilo ağırlığında. Amerikan Kolej Liginde ve kısa süreli de olsa NBA da oynayan James Peters son olarak Meksika Ligi takımlarından Potros Itson takımında forma giydi. UNLV Koleji mezunu James Peters, 2008 yılında Beko Basketbol Ligi takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine gelmiş ancak turuncu-mavili kulüple anlaşamayarak Güney Kore Ligi’ne transfer olmuştu.
Torku Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut lig öncesi önlerinde az bir sürenin kaldığına dikkat çekerek, “Torku Selçuk Üniversitesi olarak bu sezon kadroyu neredeyse tamamen yeniledik. Geçen yılki kadrodan Murat, Emre ve Hakan kaldı. Genç oyuncularımız Mustafa ve Emrah ile de yola devam ediyoruz.  Diğer tüm oyuncular aramıza yeni katıldı. İyi bir kadro kurduğumuz inancındayız. Şu an için tek eksiğimiz yabancı bir oyuncu. Pota altını etkili kullanabilecek sayı ve ribauntlarda takıma ekstra katkı sağlayacak iyi bir yabancı oyuncu almak için çalışmalarımız sürüyor. James Peters’i teknik heyetimizin raporu doğrultusunda deneyeceğiz. İstediğimi gibi bir performans gösterirse bu oyuncu ile anlaşma sağlanacak. Hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.
Sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayacaklarını da yineleyen Başkan Turgut, “Son derece güçlü bir yönetimimiz var. Tecrübeli ve etkili oyuncu grubuna sahibiz. Zor bir lig olacak. Çok sayıda iddialı takımın bulunduğu grupta mücadele edeceğiz. Ancak biz gerek takımımıza gerekse de taraftarlarımıza ve ön önemli Konya’nın bu zorlu maratonda bize vereceği maddi-manevi desteğe çok güveniyoruz, Şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından birisiyiz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.