Selçuk kupa sınavında

Selçuk kupa sınavında

Torku Selçuk Üniversitesi sezon öncesi ilk resim sınavına bugün çıkacak. Sarı-mavili ekip Federasyon Kupası maçında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak. Mücadele 18.15'te başlayacak

T2BL'de mücadele eden temsilcimiz yeni sezon öncesinde ilk resmi sınavına bugün oynayacağı Federasyon Kupası ile çıkacak. Sarı-mavili ekip İzmir'de oynanacak gurp maçının ilkinde bugün saat 18.15'te Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka Karaşıyaka Spor Salonunda oynanacak. Sarı-mavili ekip grubun 2. maçında ise yarın Maliye Milli Piyango ile karşı karşıya gelecek. Bu müsabakada saat 18.15'te başlayacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan TB2L Federasyon Kupası, İzmir ve Aydın-Kuşadası’nda oynanacak eleme grubu maçlarıyla başladı. Federasyon Kupası 1. tur müsabakaları 3 takımlı 6 grupta tek devreli lig usulü oynanacak. 3 gün sürecek mücadeleler sonunda gruplarında 1. olan 6 takım Bursa’da 2. tur müsabakalarını oynayacak. Bu turda 3 takımlı 2 grup oluşturulacak ve maçlar tek devreli lig usulü ile oynanacak. Gruplarını 1. tamamlayan takımlar, final müsabakasında oynamaya hak kazanacak. Final maçı sonunda kazanan takım 2012-2013 sezonu Federasyonu Kupası Şampiyonu olacak.Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, bu yıl ilk kez düzenlenen TB2L Federasyon Kupası'nın çok iyi bir organizasyon olacağına inandıklarını söyledi. Özgümüş, Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bu yıl ilk kez düzenlenen TB2L Federasyon Kupası'nın takımların sezon hazırlıklarına önemli katkı sağlayacağını belirtti. Kupa karşılaşma programını belirlerken takımlardan gelen önerileri değerlendirdiklerini ifade eden Özgümüş şöyle konuştu: ''Kupanın 1. tur müsabakaları İzmir Karşıyaka Spor Salonu ile Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kupada 6 grupta 3'er takım mücadele edecek. İlk turda her takım 2'şer maç yapacak. Üç gün sürecek mücadeleler sonunda gruplarında birinci olan 6 takım, Bursa Atatürk Spor Salonu'nda 2. tur müsabakalarını oynayacak. Gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar finalde mücadele edecek. İzmir, basketbola her zaman destek veren bir şehir. Ligde yer alan takımların taraftarlarının İzmir, Aydın ve Bursa'da takımlarını yalnız bırakmayacağına inanıyoruz.''

SELÇUK MEHİR VAKFI'NI ZİYARET ETTİ

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde yönetim kurulu üyeleri Sivil Toplum Kuruluşları, dernek ve vakıf yöneticilerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Tanışma ve destek isteme amaçlı ziyaretler kapsamında dün Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nı ziyaret ettiler.

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir’e kulübün isminin de yer aldığı kaide üzerine oturtulmuş basketbolcu figüranı hediye edildi. Torku Selçuk Üniversitesi Başkanı Yunus Derebağ ve yöneticiler Yasin Coşkun, Bahadır Dilek, Mevlüt Şimşek ve Hasan Alım takımla ilgili bilgiler verirlerken bu sezon önemli transferler yaptıklarını ve şehrin desteği ile şampiyonluk mücadelesi vereceklerini dile getirdiler.

Torku Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Yunus Derebağ, “Yönetim olarak yeni sezon öncesinde kulübümüze maddi ve manevi destek toplamak adına Sivil Toplum Kuruluşları, vakıf ve dernek yöneticileri gibi önemli makamlara ziyaretler tertipledik. Hem tanışmak, hem kulübümüz faaliyetleri hakkında bilgi vermek hem de çoğunluğu işadamı olan bu değerli dostlarımızı maçlarımıza davet etmek arzusundayız. İnşallah bu çalışmalarımız sonuç verecek ve Konya tek vücut olup, şampiyonluk yolunda Selçuk Üniversitesi Basketbol takımımızı yalnız bırakmayacak” dedi.

Mehir Vakfı’nın da üstlendiği misyon gereği toplumsal anlamda büyük hizmetleri olan bir vakıf olduğuna dikkat çeken Başkan Derebağ, “Kuruluşundan buyana maddi sıkıntı yaşayan bir çok gencimizin yuva kurmasında önemli bir misyon üstlenen Mehir Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kendilerine önümüzdeki süreçte de başarılar diliyoruz” dedi. Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir de sporun Konya tanıtımı açısından önemine dikkat çekerek, yeni sezonda Selçuk Üniversitesi Basketbol takımının başarılı olup Beko Basketbol Ligi’ne yükselmesini temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.