Selanik Belediye Başkanı'nın Mütezavı Makam Aracı Takdir Aldı

Selanik Belediye Başkanı'nın Mütezavı Makam Aracı Takdir Aldı

Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris, makam aracı olarak kullandığı mütevazı otomobiliyle ülkede gündem olmayı başardı. Sıradışı ve espritüel kişiliğiyle tanınan Butaris, etkinlik ve randevularına yetişmek için Fiat’ın Panda...

Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris, makam aracı olarak kullandığı mütevazı otomobiliyle ülkede gündem olmayı başardı. Sıradışı ve espritüel kişiliğiyle tanınan Butaris, etkinlik ve randevularına yetişmek için Fiat’ın Panda modeli otomobilini kullanıyor.

Türkiye’de lüks makam araçlarına olan zaafları sebebiyle siyasiler ile yerel yöneticiler sık sık eleştirilerle karşı karşıya kalırken, komşu Yunanistan’ın Selanik Belediye Başkanı Butaris ise tercih ettiği mütevazı makam aracıyla herkesi şaşırtmayı başardı. Kısa bir süre önce ikinci defa Selanik belediye başkanı seçilen Butaris, etkinlik ve randevularına yetişmek için Fiat’ın Panda modelini tercih ediyor. Yakın mesafelerdeki programlarına ise yürüyerek gidiyor.

I. Bölge Başkanı Eleni Hontolidou, Butaris’in kullandığı makam aracının fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşınca ülkede gündem oldu. Vatandaşlar, bıraktıkları yüzlerce mesajla, halâ krizin etkilerinin sürdüğü bir dönemde belediye başkanın kompleksiz bu tavrını takdir ettiklerini yazdı.

BUTARİS'İ ZİYARET YÜREK İSTER!

Selanik Belediye Başkanı, yaklaşık iki hafta önce de makam odasının kapısına astığı bir fotoğraf ile çok konuşulmuştu. Butaris, garip ve kendisini gereksiz şeylerle meşgul etmek isteyenleri caydırmak için makam odasının kapısına saldırgan bir kurt fotoğrafı asmıştı. Fotoğrafa eşlik eden mesajda ise “Eğer ölümden sonra hayat olduğunu öğrenmek istiyorsan; gel içeri!” yazısı yer alıyordu. Fotoğraf, Butaris’in facebook sayfasında da yayınlanmıştı.

Selanik’in eski kozmopolit yapısına yeniden sahip olması için hoşgörülü yaklaşımıyla geniş bir kesimin sevgisini kazanmayı başaran Selanik Belediye Başkanı Butaris, aşırı sağcı kesimler ile Yunan Kilisesi'nin şahinlerinden Selanik Metropoliti Anthimos'u çileden çıkaran davranış ve söylemleriyle biliniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.