Selahattin Demirtaş'ın seçim vizyonu

Selahattin Demirtaş'ın seçim vizyonu

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim vizyonunu bugün İstanbul'da açıklıyor.

Seçim vizyonunu açıklayan Selahattin Demirtaş'ın seçim sloganı ve şarkısı ilk kez kamuoyuna duyuruyor.

Demirtaş'ın konuşmalarının satır başları; 

"Türkiye’nin siyasi atmosferinin bu kadar kaotik olduğu bir ortamda ısrarla söylememiz gereken barışa dair ne varsa her yerde söylemek için bugün buradayım. Adına demokratik seçim demedik, demeyeceğiz. Halk tarafından seçilir olması süreci demokratik ve şeffaf kılmıyor maalesef. Halkta kendi inisiyatifi ile ama 100 ama 200 bin imzayla aday göstersin demiştik. Sadece parlamentonun tekelinde aday gösterme süreci demokratik değildir. Madem ki vekiller değil asiller seçiyor, adayları da asiller göstermeliydi.

"AKP'YE GÖRE KATILIM YÜZDE YÜZ FAZLA"

Kadın aday yok. Kadın özgürlük anlayışını temsil etme onurunu göstere şerefi yine bana düşecek. Adaylar belirlenirken de umut ederim ki bundan sonraki süreçlerde kadın adayların çokluğu ile daha demokratik bir seçim yaşayacağız. AKP’nin adayını bir kişi belirlemiştir. Çatı adayda katılım daha fazla, AKP’ye göre katılım yüzde yüz fazla, 2 kişi belirledi. Biz önce bir isim belirleyip, PR yaparak, başkalarını usulen ziyaret ederek bir süreç yaşamadık."

AYRINTILAR GELİYOR.. 

DEMİRTAŞ'IN SEÇİM SLOGANLARI

Selahattin Demirtaş'ın seçim sloganı "Bir Cumhurbaşkanı Düşünün" başlığını taşıyor. Bu başlık altında Demirtaş'ın özellikleri sıralanıyor. Diğer seçim sloganları ise şöyle; 

* Bir Cumhurbaşkanı düşünün bağlamadan başka bir şey çalmıyor

* Bir Cumhurbaşkanı düşünün Demokratik Değişim , Barışçı Türkiye. Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Ayrımcılık yapmıyor. Birleştiriyor, barıştırıyor. Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Herkese Demokrat

SEÇİM ŞARKISI: GEL DEMİRTAŞ

Bugünkü toplantıda ayrıca Demirtaş'ın seçim şarkısı da ilk kez çalınacak. "Gel Demirtaş" ismini taşıyan Türkçe şarkı, " Artık yeni şeyler söylemek lazım. Gel Demirtaş Demirtaş... Amman aman bıktık valla, zamanı geldi, artık yetti. Gel Demirtaş, Demirtaş" sözlerini taşıyor. Demirtaş'ın BDP Genel Başkanı olduğu dönemde seçim şarkıları daha çok Kürtçe'ydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.