Şekerspor’da Denizli provası

Şekerspor’da Denizli provası

TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 13. haftasında karşı karşıya geleceği Denizli Belediyespor maçının hazırlıklarına galibiyet parolası ile sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve galibiyet hesapları ile gittiği Sarıyer deplasmanında umduğunu bulamayan yeşil-beyazlılar, ligin dibinde bulunan Denizli Belediyespor’u evinde mağlup ederek yeni bir çıkışın başlangıcını yapmak istiyor.

Günde yaptığı tek idmanla çalışmalarını sürdüren Şekerspor, bugün öğleden sonra Recep Konuk Tesisleri’nde yeniden bir araya gelerek Denizli maçının provasını yapacak. Teknik adam Mehmet Altıparmak nezaretinde çift kale maç yapacak olan temsilcimiz, zorlu maçın teknik ve taktik ağırlıklı çalışmasını da yapmış olacak. 
Denizli’yi mağlup ederek Sarıyer yenilgisinin telafisini yapmak isteyen yeşil-beyazlılarda Sarıyer maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Muhammet Reis, Denizli maçında forma giyemeyecek. Temsilcimizde bir başka sarı kart gören Onur Akbay ise ceza sınırına gelenler kervanına katıldı. Akbay ile birlikte Cafercan Aksu, Kadir Demirel, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan isimler. Tecrübeli futbolcular Denizli Belediyespor maçında kart gördükleri takdirde 14. haftada oynanacak olan İstanbulspor maçında forma şansı bulamayacak.
Şekerspor, ligde kalan son 5 haftada birbirinden zor maçlara çıkacak. Yeşil-beyazlılar, fikstür gereğince 3 maçlarını iç sahada, 2 maçlarını ise deplasmanda oynayacak.  Şekerspor zirvenin iddialı takımlarından Turgutluspor ve Alanyaspor’u konuk edecek. 17. haftayı bay geçecek olan temsilcimiz, ayrıca: iç sahada Denizli Belediyespor, deplasmanda ise, İstanbulspor ve Fethiyespor ile karşılaşacak. Türkiye 2. Klasman Grubu’nda, 28 Mart’ta başlayan ikinci yarı maçları 16 Mayıs’ta sona erecek. Grup birincileri Play-Off maçlarına katılmayı hak kazanacak.
Öte yandan ligin 13. haftası, istatistiklerde en uç noktalarda bulunan iki takımın mücadelesine sahne olacak. Lig’in en çok gol atan takımı Şekerspor ile en çok gol yiyen takımı Denizli Belediyespor’un karşılaşması futbol severler tarafından merakla bekleniyor. 49 puanla ligin zirvesinde yer alan Şekerspor, geride kalan 31 haftalık 2. maratonunun sonunda rakip ağları 48 kez havalandırırken, kalesinde 27 gol gördü. +21’le klasman grubunun en iyi averajına sahip olan Şekerspor’un maç başı gol ortalaması ise 1.54. Ligin dibine demir atan Denizli Belediyespor ise 31 haftalık periyotta 33 kez rakip fileleri havalandırdı ve kalesinde tam 52 gol gördü. Ege ekibinin maç başına yediği gol ortalaması ise 1. 67. Öte yandan temsilcimiz Şekerspor’un ardından en iyi averaja sahip takım Eyüpspor, 31 haftada 37 gol atan Eyüp, kalesinde 31 gol gördü ve averajı +7.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Denizli maçının hazırlıklarına aralıksız devam etiklerini söyledi. Kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade eden Altıparmak; “Sarıyer maçında kan kaybettik ancak ligdeki yerimizi kaybetmedik. Bunu ligin sonuna kadar korumak için mücadele edeceğiz. Bu hafta sonu oynayacağımız Denizli Belediyespor maçının göründüğü kadar kolay olmayacağının bilinci içindeyiz. Ligde kalmanın mücadelesini veren bir takımla karşı karşıya geleceğiz. Bizde zirveyi bırakmamak için mücadele ediyoruz. Bu açıdan bakıldığında her iki ekip içinde oldukça çetin bir maç olacak. Rakibimizin duru bizi ilgilendirmiyor. Bez kendi saha ve seyircimizin ödünde kazanarak Play-Off yolunda emin bir adım atmak istiyoruz. İyi bir takımız ve bunu başaracak gücümüz var. Ayrıca Tüm taraftarlarımızı bu zorlu maçta yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.