Şekerspor zirveyi Eyüp’e bıraktı

Şekerspor zirveyi Eyüp’e bıraktı

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 8. haftasını maç yapmadan kapattı.

Bir maç fazlası ile haftalardır zirvede bulunan temsilcimiz, Eyüpspor’un bir başka zirve adayı Turgutluspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etmesi ile koltuğunu bırakmak zorunda kaldı. Klasman grubu maçlarına Şekerspor’u 1-0 yenerek iyi bir başlangıç yapan Eyüpspor, aldığı galibiyetle puanını 45’e çıkarttı ve zirveye oturdu.

42 puanda lige devam eden temsilcimiz Şekerspor ise 42 puanda kaldı ve Turgutlu’nun aldığı yenilgi ile 52. sıradaki yerini korudu. Zorlu haftada bir başka zirve adayı Alanyaspor ise deplasmanda Fethiyespor’a 4-0 mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar, ligin 9. haftasında Alanyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelerek klasman grubunun ilk yarısını tamamlamış olacak. Temsilcimizin zirve için kıyasıya bir yarış içinde olduğu Eyüpspor ise kendi saha ve seyircisi önünde Fethiyespor ile karşı karşıya gelecek.
Şekerspor, teknik heyetin zorlu rakiplerin maçlarını izlemekle geçirdiği haftanın ardından Alanyaspor maçının hazırlıklarına dün yeniden başladı. Bay geçtiği haftayı kondisyon ağırlıklı çalışmalarla tamamlayan yeşil-beyazlılar, yeniden maç haftasına girdi ve çalışmalarını teknik ve taktik ağırlıklı antrenmanlarla sürdürecek. Temsilcimizde uzun süredir sakatlıkları bulunan Murat Gürbüz Erol ve Samet Maviş’in sahalara dönmesi mutluluğa neden oldu. Yeşil-beyazlılarda başarılı futbolcuların maç eksiği bulunuyor. Tecrübeli futbolcular lige verilen arada eksiklerini gidererek bir an önce eski günlerine dönmek istiyor.
Ayrıca Şekerspor, bu hafta sonu oynanacak olan Alanyaspor maçı ile başlayacak dört haftalık zorlu bir periyodun içerisine girecek. Alanya maçı ile 2. klasman grubunun ilk yarısını tamamlayacak olan temsilcimiz ligin ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde 1-0 mağlup olduğu Eyüpspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 11. haftada Tepecikspor’u konuk edecek olan yeşil-beyazlılar 12. haftada Sarıyer deplasmanına gidecek. Temsilcimiz bu zorlu dört haftada 12 puan toplayarak hedefine emin adımlarla gitmenin hesaplarını yapıyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, hafta sonunu boş geçmediklerini ve zorlu rakiplerinin maçlarını izleyerek değerlendirdiklerini söyledi. Lige verdikleri arayı iyi kullanmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altıparmak; “Bir taraftan takımın eski mücadeleci futbolunu yeniden sergilemesi için kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptık. Bir diğer taraftan da klasman grubunun daha da zor geçmesini beklediğimiz ikinci yarısı için çalışmalar yaptık. Rakiplerimizin maçlarını izleyerek onları iyi etüt etmeye çalıştık. Önümüzde zorlu bir dört hafta var. Bu haftalardan anlımızın akı ile çıkmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.
Alanya maçına her açıdan hazır olmak istediklerinin altını çizen Altıparmak; “Bizi çok kritik bir dört hafta bekliyor. Bu haftalarda, Alanya, Eyüp, Tepecik ve Sarıyer karşılaşmaları oynayacağız. Bu maçlardan kayıpsız geçerek 12 puan toplamayı hedefliyoruz. Toplayacağımız bu çok önemli puanlarla yarıştan kopup bir an önce Play-Off hesaplarını bitirmek istiyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.