Şekerspor, zirveyi bırakmadı

Şekerspor, zirveyi bırakmadı

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konya Şekerspor, Ligin 10. haftasında geçtiğimiz hafta sonu ligde 4. sırada bulunan Tokatspora konuk oldu. Erman ve Cafercanın golleri ile zorlu rakibini 2-1le geçmeyi başaran yeşil-b

 Aldığı galibiyetle puanını 21’e çıkartan yeşil-beyazlılar, zirvedeki yürüyüşüne emin bir adım daha atarak devam etti. Aldığı 2-1’lik yenilgi ile 15 puanda kalan Tokatspor ise 4. sırada 5.’liğe geriledi.
Lider Şekerspor’un takipçisi Elazığspor ise Balıkesirspor’u evinde 2-1 mağlup ederek puanını 20 yaptı ve takibini 2. sıradan sürdürdü. Kendi sahasında Fethiyespor’u 1-0 mağlup eden Sakaryaspor ise 19 puanla 3. sırada yer aldı. Zirve için mücadele eden üç takımında puan kaybetmediği zorlu haftada şu sonuçlar alındı. Şanlıurfaspor 0-0 Pursaklarspor, Tarsus İ.Yurdu 1-2 Eyüpspor, 1461 Trabzon 3-2 Belediye Vanspor, Kocaelispor 2-0 Pendikspor, Elazığspor 2-1 Balıkesirspor, Sakaryaspor 1-0 Fethiyespor, Dardanelspor 1-1 Ofspor, Tokatspor 1-2 Konya T.Şeker, Türk Telekom 1-1 Adana Demir.
Kupa’da Erciyes, Lig’de ise Tokatspor’u yenerek üst üste aldığı iki galibiyetle büyük moral bulan Şekerspor 11. haftada ligde 10. sırada bulunan Kocaelispor’u konuk edecek. Evinde kazanarak zirvedeki yoluna devam etmek isteyen Şekerspor, zorlu maçın hazırlıklarına dün öğleden sonra yaptığı tek idmanla başladı. Yeşil-beyazlılarda, Kocaeli maçı öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor. Lig’in 11. haftasında oynanacak olan maçlar ise şöyle: Adana Demir-Dardanelspor, Bld.Vanspor-Ofspor, Eyüpspor-Türk Telekom, Balıkesirspor-Tokatspor, Pendikspor-Sakaryaspor, Fethiyespor-Şanlıurfaspor, Konya T.Şeker-Kocaelispor, 1461 Trabzon-Elazığspor, Pursaklarspor-Tarsus İ.Yurdu.
Torku Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Tokatspor ile oynanan zorlu karşılaşmayı değerlendirdi. Her iki takım açısından da zorlu bir mücadele olduğunu ifade eden Altıparmak şu görüşlere yer verdi: “2 takım da kazanmayı çok istiyordu. Biz ligde son iki haftada kaybettiğimiz puanların telafisi ve liderliğimizi korumak için gelmiştik. Amacımız galip gelmekti. Kupa maçında galibiyet de bize moral kazandırmıştı. O moralle gelmiştik. Mücadele gücü çok yüksekti. Söylemeden geçemeyeceğim, çok kötü bir zeminde oynadık. Ayakta durmanın zor olduğu bir zemindi. Bütün futbolcu arkadaşları kutluyorum. Tokatspor’luları da kutluyorum. Bu sahada ellerinden gelen her şeyi yaptılar. 2 takım da kazanabilirdi. Tokatspor’un da pozisyonu var, bizim de var. Ama 2. yarı özellikle daha akıllı oynadık, daha iyi pozisyonlara girdik, maçı kazandık. Artık yolumuza devam edeceğiz, Tokatspor’a da başarılar dileriz.” Altıparmak, Tokatspor’u nasıl bulduğuna yönelik soruya “Tokatspor’u beklediğimizden daha iyi buldum. Şu ana kadar oynadığımız en iyi takımlardan biriydi. Hem mücadele gücü hem oyuncu kalitesi olarak. Ben beğendim” dedi. Hakemler hakkında ise konuşmak istemediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.