Şekerspor turda Konyanın onuru

Şekerspor turda Konyanın onuru

Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, bugün başlayacak olan 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna 8 sporcusuyla katılacak

Toplam 22 takımın katılacağı yarışta 176 sporcu İstanbul’dan Alanya’ya toplam bin 387 kilometre pedal çevirecek. 2011 yılında Türkiye’nin ilk profesyonel bisiklet takımı olan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, bu yıl 47.’si gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda ilk kez yarışacak. İstanbul’da başlayıp Alanya’da son bulacak turda ikisi Türk olmak üzere toplam 22 takım yarışacak.

 

Konya Şekerspor Takımı’ndan uluslararası derecelere sahip 5 yabancı ve 3 Türk milli sporcu, 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda ülkemizi temsil edecek. Türkiye’nin başarılı spor organizasyonlarından biri olan 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için hazırlıklarını tamamlayan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı diğer sporcularla birlikte İstanbul, Turgutreis, Marmaris, Pamukkale, Fethiye, Finike, Manavgat, Alanya etaplarında yarışacak. Tura ilk kez katılacak olan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı İstanbul’da gerçekleşecek birinci etapta ilk beşte, genel ferdi klasmanda da ilk onda olmayı hedefliyor. Takım, 47. Cumhurbaşkanlığı Turu’nun ardından Türkiye’de 2.2 klasmanında 7 tur pedal çevirecek. Türkiye’den sonra da Romanya, Bulgaristan, İran, Azerbaycan turlarına katılacak.

 

Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, 2011 yılında UCI Continental Team’in (UCI-Dünya Bisiklet Birliği) kategorilerine göre Türkiye’nin ilk kıta takımı olma özelliğini taşıyor. UCI Kıta Takımı olabilmek için, sporcuların çoğunluğunun vatandaşı olduğu ülke federasyonu tarafından tanınması, ulusal takvimdeki yol bisikleti müsabakalarına katılmak üzere lisansı onaylanan yol bisikleti sporcularından oluşması ve UCI tarafından onaylanması gerekiyor.

 

Konya Şekerspor Kulübü altında kurulan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı şuana kadar ulusal ve uluslararası birçok dereceye imza atmış sporculardan oluşuyor. Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı bu yarışa hazırlık amacıyla Mart ayında Hırvatistan Turu’nda, Nisan başında Fas Turu’nda, son olarak da Yunanistan Hellas Turu’nda yer aldı. Takım sporcularından M. Eyüp Karagöbek Fas Turu’nun beşinci etabını birincilikle tamamladı. Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı sporcularından Danail Petrov Andanov Fas Turu’nun ikinci ve beşinci etaplarından üçüncülük, üçüncü etabından da ikincilikle döndü. 2011 yılı başında Alanya’da gerçekleştirilen Kulüplerarası Puanlı (KAP) Sezon Açılışı Yol Yarışları’nda takım sporcusu Miraç Kal yarışın ikinci etabında birincilik kazandı. Konya Torku Şekerspor Takımı, bu yıl 16 büyük sporcu, 7 genç sporcu ve 9 yıldız sporcuyla çalışmalarına devam ediyor.

 

KONYA’DA BİSİKLET VE ŞEKERSPOR KULÜBÜ

 

Konya’da ilk bisiklet yarışları 1923 yılında İdman Cemiyetleri İttifakı’nın kuruluşu ile başladı. Şehrin topografik yapısının elverişliliği, bisiklet sporunun gelişmesine katkı sağladı. Türkiye’de bu güne kadar milli formayı giyen bisikletçilerin yüzde yetmiş beşini Konyalı sporcular oluşturdu.  Konya’da bisiklet sporunun gelişimi için önemli katkılarda bulunan Konya Şeker, 1955 yılında Şekerspor Bisiklet Takımı’nı kurarak bugüne kadar bine yakın sporcunun yetişmesini sağladı. Türk sporuna genç ve dinamik sporcular yetiştirmek amacıyla kurulmuş olan kulüpte, futbol takımı da, Türkiye İkinci Liginde mücadele etmektedir.

 

İlk kuruluş amacı; Konya Şeker Fabrikası mensuplarını temsilen sportif faaliyetlere katılmak, mensuplarının boş zamanlarını değerlendirerek beden ve moral eğitimlerini tamamlamak olan kulüp, zamanla hedeflerini büyüttü. Bugün, dünya sporcuları ile yarışacak sporcular yetiştirmek hedefinde olan Konya Şeker Spor Kulübü 1955 yılından bu güne kadar faaliyet gösteren Konya ilinin köklü kulüplerindedir. Konya Şekerspor, Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’un spora verdiği önem ve yaptığı katkılarla son 10 yılda tüm branşlarda önemli başarılara imza atmıştır. Türkiye İkinci Liginde şampiyonluk mücadelesi yapan Konya Şekerspor Kulübü, Bisiklette de Türkiye Şampiyonluğu’na ulaşmıştır. Grekoromende 2006 yılında Dünya şampiyonluğuna ulaşan güreş milli takımımıza o şampiyonada 6 sporcu veren Konya Şekerspor Kulübü, bisiklet ve futbolda da milli takımlarımıza genç sporcular kazandırmaktadır.2011 yılında ise bisiklet takımı Türkiye’nin ilk profesyonel bisiklet takımı olmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.